« Advokaters dilemma | Startsidan | Våldtagen, sedan gift? »

2 juli 2004

Kamphundar

Jag tycker kamphundsinnehav ska förbjudas, bara om de ägs av människor som inte har dem enbart som husdjur. Det finns många av dem som betecknas som kamphundar (ex. Amerikansk Staffordshire) som är fina familjehundar, harmoniska och snälla hundar. Varför ska de förbjudas? Men alla kamphundar har inte den turen utan hamnar hos helt fel ägare.

Jag ser en fara med kamphundarna när de hamnar i fel händer. De är som skarpladdade vapen dessa kamphundar – hetsade till max, helt inställda på att döda. En del har dem som penisförlängare, en del använder dem för att hota med och som "vapen" och flertalet skaffar dem för att använda dem i regelrätta hundslagsmål, med hundens liv som insats. Vete sjutton om de inte har vadslagning i samband med det sistnämda? Det skulle inte förvåna mig ett dugg.

En dag kommer det första dödsfallet, förr eller senare, när en till aggressivitet dresserad kamphund sliter en människa i bitar. När det sker så må det vara ägaren som har misshandlat och hetsat djuret till att bli denna aggressiva kamphund och inte den oskyldiga som kommer att råka finnas på fel plats vid fel tidpunkt. Tänk om ett barn hamnar i vägen? Ett par bett och barnets kropp lär inte vara en vacker syn. Kolla in här vad en kamphund kan göra med ett träd. Titta på skadorna på trädet och försök att förstå vilken skada en sådan hetsad aggressiv hund skulle kunna göra en levande människa.

Det blev många träffar på ordet kamphund, hela 2860 stycken. Mycket smått och gott att läsa för eventuella intresserade.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 2, 2004 5:16 FM