« augusti 15, 2004 | Startsidan | augusti 17, 2004 »

16 augusti 2004

Lirar ej med Service Pack 2

Nu börjar rapporterna ramla in vilka program som kommer i konflikt med Service Pack 2. Jag antar att listan kommer att utökas i takt med att problem rapporteras in. Många antivirusprogram finns med på listan (en konspiratoriskt lagd person kan kanske misstänka att det finns en tanke bakom) och flera av Microsofts egna produkter, det sistnämnda är lite komiskt. Windows Firewall, som Service Pack 2 även ska uppdatera, anser jag inte vara tillräcklig. Den lär bara blockera inkommande trafik som kan anses vara skadlig, ej utgående dito - vilket är lika viktigt anser i alla fall jag. Nej, jag fortsätter nog med mitt fungerande antivirusprogram och skippar Service Pack 2 tills vidare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:25 EM | Google

Hund släpades efter bil

Så har det hänt igen. I tre kilometer, i en hastighet av 70 km i timmen, släpades en hund efter bilen. Förskräckta medtrafikanter försökte få föraren att stanna. Men när de äntligen lyckades var jycken sargad och livlös, med all sannolikhet död. Det var en strävhårig jakthund. Hela bakpartiet var bortslitet. Vilket sätt att dö på?

Att folk aldrig lär sig? Bind ALDRIG hunden i bilens dragkrok. Jag kan inte förstå hur man, även om man tillfälligt sätter fast hunden där, kan köra iväg utan att ha koll på vart hunden är. Jag har själv varit hundägare (upp till fyra hundar samtidigt) och jag har aldrig glömt någon av hundarna utan jag har alltid haft full koll. En ansvarsfull hundägare har full koll. Om inte, så ska man inte ha hund. Är jakthundsägare ovanligt ansvarslösa? För det verkar ofta vara jakthundar som går denna grymma död till mötes.

Tänk om någon skulle sätta fast en liten unge med en bärsele i dragkroken och sedan glömma bort det och bara åka iväg.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:20 EM | Google

Boktips om rasbiologi

För dig som vill läsa mer om vår mörka historia. Tack för boktipsen Fredrike och Steffanie. De två första böckerna finns som pocket runt femtio-lappen, den tredje boken kostar 160 kronor - men det är ändå ett överkomligt pris tycker jag.

Utrota varenda jävel skriven av Sven Lindqvist.

Heder och samvete skriven av Maria-Pia Boëthius.

Skeletten i garderoben skriven av Bernt Skovdahl.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:15 FM | Google

Skyddad identitet

Trygga lilla Sverige. Motsatsernas land. Behovet av att få skyddad identitet har fördubblats på tio år.

Skyddade personuppgifter kan de som har en konkret hotbild gentemot sig erhålla. Det är hotade vittnen, poliser, journalister, kriminella och deras anhöriga. Den största gruppen är kvinnor som måste gömma sig från sina före detta män, då männen hotar dem och barnen.

Att få skyddad identitet verkar vara lättare för en del att få än dem som verkligen behöver det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:14 FM | Google