« augusti 22, 2004 | Startsidan | augusti 24, 2004 »

23 augusti 2004

Efterlängtat guld

Stefan Holm har en hemsida. Gästboken är fylld med gratulationer till guldet. Det var förövrigt en ovanligt intressant hemsida. Vem har sagt att idrottare är enkelspåriga? På tal om spår, Stefan Holm gjorde bra ifrån sig i TV-programmet "På spåret", så det är en kille med huvudet på skaft, förutom att han är en bra höjdhoppare. Jag blev glad över att Stefan Holm fick sitt efterlängtade guld. Han berättade att en än större händelse ska ske om två månader när han intervjuades efter segern. Han ska bli pappa.

Grattis för övrigt till de andra medaljörerna, fler kanske det blir. Men jag följer inte OS så noga. Jag blev besviken på Greklands sätt att hantera arrangemanget innan det startade, därav min avoghet och mitt ointresse, annars skulle jag ha tittat mer än vad jag har gjort hitintills. Men min make håller mig uppdaterad. Jag brukar titta på repriserna, som när Stefan Holm vann, Caroline och Christian. Att J-O Waldner inte fick medalj var tråkigt. Men han är en stor idrottsman och han har gjort bra ifrån sig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:02 EM | Google

Miss Ärta

Miss ärthjärna...nej sorry! :)
Miss Ärta!

Länge såg det ut att inte bli någon Miss Ärta-tävling vid årets festival i Bjuv eftersom sponsorn av detta engagemang inte hörde av sig. Med syftning på orten Bjuv och grönsaken ärta kanske det inte är så svårt att förstå att det är Findus som sponsrar denna Miss Ärta-tävling. Jag är alltid lika fascinerad av att tjejer ställer upp på sådant här. Varför inte ha en Mister Ärta-tävling på samma gång?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:19 EM | Google

Kyrkan räknar med mammon

Svenska kyrkan sätter sin tro till börsen och räknar med stigande aktiekurser de närmaste tre åren skriver Dagens Industri.

Vi har skrivit upp vår prognos för kapitalförvaltningen. Bakgrunden är förväntningar på en konjunkturuppgång", kommenterar ärkebiskop K G Hammar vars organisation i dagsläget kontrollerar en värdepappersportfölj värd över tre miljarder kronor.

Vet han något vi andra inte vet? Har Gud gett ett tecken? Själv tvivlar jag starkt på en börsuppgång. Inte som det ser ut nu med stigande oljepriser och all oro ute i världen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:47 EM | Google

Barbie for president!

Go vote. Go run. Go lead. Go girl.

Av 180 länder leds bara 12 av kvinnor. Ingen färgad kvinna har varit guvenör i USA. 15 miljoner kvinnor mellan 18 och 34 röstade inte i det senaste presidentvalet i USA. USA har varit demokrati i 228 år, men bara de senaste 84 åren har kvinnorna haft rösträtt. Av 12.000 medlemmar i kongressen har bara 215 varit kvinnor.

WHP (The White House Project) har dragit igång en kampanj för att få tjejerna att engagera sig politiskt. Det verkar rimligt med tanke på de fakta som kampanjen tagit fram ovan. Men sedan tar det tvärstopp, i alla fall i mina ögon.

Barbie has had over 90 careers. From business, to medicine, to education, to sports, Barbie now returns to the field of politics in 2004 to announce her candidacy for President of the United States.

Saxat ur ETC:
Barbies tillverkare, leksaksjätten Mattel, gnuggar så klart händerna över att få positiv pr alldeles gratis. Förra veckan lät de dockan offentliggöra att hon ställer upp som kandidat – för Party of Girls – och att hennes unga fans hjälpt henne att utforma en plattform. Vad vill Barbie åstadkomma? Världsfred, utrota fattigdom, alla ska vara snälla mot djur.

Barbie for president! Är det första april? En valplattform som låter tagen ur skönhetstävlingen Miss World? Har de ingen levande kvinna som de kan ta fram som förebild? Barbie är en docka, oavsett hur populär hon nu har varit i USA sedan 1959. Politik är ingen lek. Men deras slogan gillar jag. Go vote. Go run. Go lead. Go girl.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:57 FM | Google