« Allvarlig lek med ord | Startsidan | Mediadrev »

31 augusti 2004

Fransk samsyn

Den grupp som kallar sig Islamiska armén i Irak har kidnappat två fransmän, Christian Chesnot och Georges Malbrunot. Gruppen kräver att Frankrike återkallar en lag om förbud mot religiösa symboler i skolorna som ska träda i kraft i morgon. Den nyheten har säkert inte undgått någon.

Det som jag tycker är intressant är att vädjande om ett frisläppande av de franska fångarna kommer från bland annat den islamistiska organisationen Hamas, Yasser Arafat och fem miljoner muslimer i Frankrike. Franska muslimer som vid skolårets början, nu på torsdag, hade planerat demonstrationer mot förbudet att använda huvudduk i skolan har nu ställt in sina aktioner i ilska över kidnappningen.

Det ger hopp. Jag tänker på det Stationsvakt skrev häromdagen. Han hade hittat till en hemsida där frågan "kan en muslim vara vän med en kristen" framställdes. Tydligen inte enligt broder Anas Khalifa. Det jag hörde skrämde mig. Jag hoppas verkligen att denna ljudfil återger en extrem åsikt och inte speglar vanliga muslimers tänkande. Jag vill gärna tro att det är så att de flesta inte delar denna uppfattning. Det var det som gjorde att jag tyckte artikeln i DN var intressant och visade i alla fall på en samsyn i en fråga.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 31, 2004 12:23 EM

Kommentarer

Till Johnny - nu avslöjade du ju oss :)))

Till Bengt - man måste tro på att vi någon gång ska kunna leva sida vid sida i fred. Jag vill i alla fall vara så naiv så jag tror på detta för mina barnbarns skull. BTW - http://lockergnome.audioblog.com/
man kanske ska skaffa sig en mikrofon? :)

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 31, 2004 03:14 EM

När människor från olika kulturer kommer att samsas och leva i fred.

Då är vi antagligen attackerade av aliens eller så har man uppfunnit en hjärnvågssändare som får alla att tänka lika...

Skrivet av: Bengt datum: augusti 31, 2004 02:54 EM

Stämmer ryktet att ni två egentligen är samma person? :-)

Skrivet av: Johnny datum: augusti 31, 2004 02:03 EM

Det är ofta vi skriver om samma sak eller att någon förekommer den andra. Jag tyckte det var intressant att påvisa att det finns samsyn i denna fråga, med tanke på det ljudband som förklarar att en kristen och en muslim inte kan vara vänner. Hur ska vi kunna få fred på jorden om vi inte kan ha någon form av samsyn?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 31, 2004 12:56 EM

Hoppsan, ännu en gång har vi vi reagerat på samma nyhet. Fast jag hade inte tid att skriva särskilt mycket. Bra att du lyfte fram att det finns muslimer som reagerat emot kidnappningen.

Skrivet av: Chadie datum: augusti 31, 2004 12:40 EM