« Wolfgang lovar sol, igen | Startsidan | Ökad beredskap i USA »

3 augusti 2004

I skuggan inför OS

Snart är det OS i Aten. Det fejas, putsas och görs i ordning inför spelen, i alla fall på ytan. Jag antar att eventuella hemlösa och tiggare har förpassats ut i periferin. I Aten finns många lösspringande hundar. De ska nu saneras bort, i sista sekund – enligt organisationen KAZ Shelter som specialiserat sig på att måna om Atens gathundar.

Det ultimata vore väl att fånga in dem en och en och ge dem en spruta så de får somna in utan plågor. Men det rör sig om cirka 15.000 hundar och det är lite ogörligt med den dåliga planering som tycks föreligga, så här nära inpå OS. Att skjuta dem i bebyggda trakter är inte heller en option. Inte heller lär de kunna genomföra planen att samla in alla och låta dem bo på olika samlingsställen under OS. Tanken är tydligen att de ska förgiftas via utlagd mat. Att en och annan katt, samt kanske vilt djur stryker med är väl en bonus i myndigheternas ögon. Att djuren som äter av den förgiftade maten går en lång och utdragen smärtsam död till mötes är väl bara en petitess. Hunden är människans bästa vän, men människan är sannerligen inte hundens bäste vän.

Jag hoppas verkligen inte detta stämmer. Vad gör det om hundarna får springa omkring som vanligt? Jag tror inte delegaterna i OS vägrar delta i spelen bara för att det finns lösspringande hundar i Aten. Genomför grekerna planerna på att förgifta 15.000 hundar i Aten inför OS lär det ge dålig publicitet och kasta en skugga på de olympiska spelen.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 3, 2004 5:51 FM