« augusti 31, 2004 | Startsidan | september 2, 2004 »

1 september 2004

Envisa spammare

Envis liten rackare, buy-cialis.ws. Med någon timmes mellanrum och i intervaller på var tredje minut sedan 2004.08.31 03:48:46 har någon otröttlig individ eller måhända ett script (det kanske finns färdiga program till detta rentav) spamma min blog 112 gånger och nekats då urlen som finns i spammet är inlagd i Blacklist och först 2004.09.01 02:43:55 slutade spamförsöken. Don´t take NO for an answer? Eller något ditåt? Det har varit från samma IP-nummer hela tiden så jag slängde iväg ett mail till den abuseavdelning det stod att man skulle kontakta vid abusefrågor. Det kan ju vara så att någon obehörig använder deras servrar eller så är det någon av deras kunder, det får de kolla upp om de nu orkar bry sig.

Det kan inte bara vara min blog spammaren försöker lägga in kommentarer i. Då börjar jag fundera på hur många stackars ettor och nollor som sänds fram och tillbaka på nätet helt i onödan. Om man adderar alla dessa ettor och nollor lär det väl bli x antal. Vart går gränsen för när nätet i stort kan tänkas påverkas negativt (bli slött alternativt överbelastat) av alla dessa spamaktiviteter som pågår dygnet runt via spammail (som sägs vara uppe i orimliga 70% av folks mailskörd om de inte har spamfilter på sin webserver eller i sin dator), spaminlägg i gästbocker, spaminlägg i forum och som här, försök att spamma bloggar?

Det kanske är dags att börja ta betalt för utgående och eventuellt ingående trafik? Det kostar i princip inget att sända hundratusentals spammail i dagens läge. Men om de som äger fibrerna och ISP:arna började ta betalt för det som sänds ut i form av ettor och nollor på nätet skulle det kunna påverka spameländet? Jag har inte kunskaper nog att svara på den frågan. Men fundera går ju alltid bra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:21 EM | Google

Sönderrostat avgasrör

Jag besiktade min Skoda Felicia i dag. Besiktningsprotokollet fick en sådan söt röd lapp, "Fordonet har underkänts vid kontrollbesiktning". Det kan jag förstå när avgassystemet har rostat sönder så att man kunde sticka in fingrarna på flera ställen :). Enligt besiktningskillen lär det trilla av vilken dag som helst och det gjorde att jag lättade lite på gasen på hemvägen på E18. Det vore penibelt att tappa det på motorvägen och framförallt trafikfarligt för efterföljande trafikanter. Om en vecka får bilen ett nytt avgassystem.

Jag tycker att bilprovningen är bra. Definitivt för sådana som mig som inte meckar med bilen själv, förutom då att jag byter strålkastarlampor själv (förunderligt lätt att göra på min bil), kollar oljan och fyller på spolarvätska vid behov. Att kika under bilen har aldrig fallit mig in att göra, men det kanske är dags att börja göra det. Det är surt att behöva åka och göra en ombesiktning, men det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera att det är mitt eget fel och ingen annans.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:36 EM | Google

Intimkirurgi

Intimkirurgi - kroppsmode eller rättvisefråga?

– Om män födde barn och genomgick en dramatisk förlossning med skador, då skulle de kräva att bli reparerade.

Det behöver inte alltid vara en förlossningsskada som kvinnor söker hjälp för. Det kan vara blygdläppar som är så stora att de hindrar kvinnan i hennes vanliga liv och då tycker jag inte det kan hänföras till kroppsmode. En man med en förstorad pung som gör att han inte kan sitta upp på en häst, cykla, sitta bekvämt eller på annat sätt får sitt liv radikalt inskränkt skulle nog inte ge sig, utan ställa krav att få detta korrigerat via sjukvården misstänker jag.

Att föda ett eller flera barn kan innebära skador i kvinnans genitalier. Ringmuskulaturen kan skadas. Kvinnan kan få en förslappning av blåsmuskulaturen. Kvinnan kan få bristningar i underlivet och ofta klipps de upp för att undvika detta. Både bristningarna och klippen kan sedan orsaka problem i form av stram ärrbildning och flikar i underlivet. Äldre kvinnor kan få problem med framfall.

Tvärsnytt (jag såg inslaget i morgonens reprisering av gårdagens Sverige Nu) hade ett inslag om Lena som har fött två barn och sprack upp mycket i underlivet när hon födde hemma. När hon försökte få hjälp på sitt sjukhus i Mellansverige blev hon inte tagen på allvar.

– Har du ont av det här?

Den frågan fick Lena och den kunde hon inte svara ja på. Att hon upplevde att hon trasig och hade svårt att springa och hoppa för att hon upplevde det som att vaginan inte höll ihop var inget skäl för en operation. Till slut gick hon till en privat klinik som opererade ihop henne för arton tusen kronor.

De som nu inte har dessa pengar? Ska de lida pin? Jag tycker inte att detta är ett lyxproblem eller har något med kroppsmode att göra. Det handlar om rätt att få skador efter förlossningen korrigerade. Bryter jag en arm blir den gipsad, utan frågor. Skulle en man få sin penis amputerad skulle läkarna försöka få den ditsydd igen. Blir vaginan eller omgivande vitala muskler skadad vid en förlossning ska det givetvis korrigeras av sjukvården.

Däremot försnävningskirurgi när kvinnor bara vill opereras för att mannen ska uppleva henne som trängre och snävare är inget som sjukvården ska belastas med. Det ska bekostas av egna medel. Ett bra sätt att undvika detta är att hålla musklerna i slidan i trim via knipövningar.

Tillägg 18:50.
Yukio blev lite oroad av min text. Det var inte meningen. Men som jag skrev i hennes blogg och även i kommentaren här så är det ett fåtal som drabbas av dessa komplikationer. Men detta är inget som det kanske talas så högt om. Men även sådant här måste man kunna skriva om tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:03 FM | Google

USA:s hybris

Actionhjälten och superstjärnan Arnold Schwarzenegger gjorde ett bejublat framträdande på republikanernas partikonvent i Madision Square Garden i New York. Bara det att en B-skådis har lyckats bli guvenör är väl en del av den amerikanska drömmen, själv tycker jag det bara är förunderligt.

Nu är jag ingen som förespråkar en politisk elitism eller anser att bara intellektuella och akademiker kan komma ifråga på politiska poster. Men en B-skådis som blivit guvenör bara för att han är just en populär B-skådis får mig att bli mörkrädd.

– Det här är som att vinna en Oscar - som om jag visste hur det skulle kännas, sade kroppsbyggaren som blev actionhjälte, som blev Kalifornienguvernör med sin omisskännligt tyska brytning när lugnet så småningom lade sig.

– Tror ni att USA, och inte FN, är bäst för demokratin, då är ni republikaner.

God bless America var mantrat på kongressen. Jag säger må Gud bevara oss från USA. Må Gud bevara USA från republikanerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:58 FM | Google