« Bush al-Qaidas favorit | Startsidan | Kvinnlig aggression är tabu »

25 september 2004

Habbo Hotel

Jag fick ett mail som förvånade mig rejält från info@habbohotel.se. Jag har inga barn i Habbo-åldern. Vem låtsas vara barn till mig eller vad handlar det om? Jag har givetvis varit inne på deras sida och frågat i deras kontaktformulär. En vanlig hederlig mailadress att maila till fann jag inte. Dåligt. Inte ens abuse@habbohotel.se som verkligen borde vara en adress som fungerar.

// Annica Tiger

------------------------

Det här meddelandet skickas ut automatiskt. Du kan tyvärr inte svara på det.

Bästa förälder / vårdnadshavare,
Vi skickar ut detta meddelande för att informera dig om att ditt barn har registrerat sig som användare på Habbo Hotel (http://www.habbohotel.se). Vi kräver att alla under 15 år anger e-postadressen till en förälder eller vårdnadshavare, så att vi kan informera dem om registreringen. Din e-postadress används endast den här gången för att ge dig den här informationen.

Vad är Habbo Hotel?
Habbo Hotel är ett virtuellt hotell på internet, där användarna kan träffa sina kompisar, spela spel och chatta. Varje användare har en egen liten figur, som de kan gå omkring och chatta med. Habbo Hotel är som ett dataspel. Skillnaden är att figurerna är riktiga personer.

Vem riktar sig Habbo Hotel till?
Habbo Hotel riktar sig till barn och ungdomar mellan 14-20 år. Vi rekommenderar att du läser igenom reglerna tillsammans med ditt barn och kontrollerar att hon/han har förstått dem. Vi rekommenderar också att du håller ett aktivt öga på vad hon/han gör inne på spelet och på internet.

Läs vår föräldraguide >>
http://www.habbohotel.se/habbo/sv/help/parents/
Läs våra regler >>
http://www.habbohotel.se/habbo/sv/help/safety/habboway/
Läs användarvillkoren >>
http://www.habbohotel.se/habbo/sv/help/safety/terms/

Kostar det att vistas på Habbo Hotel?
Att registrera sig, att vistas på hotellet och att chatta är gratis. De flesta av våra anvädare vistas på hotellet utan att betala någonting. Endast vissa aktiviteter (hopp i hopptornet), att köpa virtuella möbler och vara medlem i Habbo Club kostar. Man betalar för dessa med Habbo mynt (hotellets valuta). De kan köpas med SMS (fler betalningssätt tillkommer senare). Vi har en inköpsgräns på 105 kr/vecka/mobilnummer för inköp av Habbo mynt med SMS.

Mera information om betalningsmetoder >>
http://www.habbohotel.se/habbo/sv/credits/

Är personlig information säker på Habbo Hotel?
Vår integritetspolicy är väldigt strikt. Vi ger inte ut personlig information till någon. Våra användarvillkor, så väl som våra regler förbjuder att man ger ut eller ber om personlig information. All kommunikation på Habbo sker anonymt. Man skall använda ett Habbo namn som inte anger vem man är i verkligheten. Inte ens e-postadressen ses av andra spelare. Inne på hotellet kan man kommunicera genom att chatta eller skicka meddelanden till spelarens konsol.

Kontaktinformation
Om du har frågor kan du gå till vår hemsida:

FAQ - Frequently Asked Questions:
http://www.habbohotel.se/habbo/sv/help/faq/

Kontakta oss:
http://www.habbohotel.se/habbo/sv/help/contact/

Vänliga hälsningar,
Habbo Hotels personal
http://www.habbohotel.se/

Servicen tillhandahålles av:
Sulake Sverige AB
http://www.sulake.com/

Annica Tiger september 25, 2004 12:56 EM

Kommentarer

Habbohotel.se är en jätterolig men tyvär inte problemfri plats... jag ägnar ganska mycket tid åt hotellet och har faktiskt köpt en hel del möbler för mobilpengar... men nästan inget är gratis här i världen, sen är det upp till var och en vad man vill lägga sina pengar på!
// en 14-åring, Johanna

Skrivet av: Johanna datum: oktober 11, 2004 07:31 EM

Jodå, det är nog någon som uppgivit dig som mamma. Jag har fått liknande brev när jag registrerat min dotter för att hon ska kunna spela på lego.com (gratis och bara vanliga kul spel). Stod det inte vilken adress ditt "barn" har? Det här kan du nog få dem avstängda för så att de i alla fall inte har något för att de dragit in dig.

Skrivet av: Maria datum: september 25, 2004 05:10 EM

Jo så är nog fallet. Det verkar som de ungdomar som spelar dessa online spel i vissa fall har en låg moral.

Förut var det reportage på TV om ungdomar som lånade butikers mobiltelefoner för att helt fräckt betala Habbohotel eller liknande siter.

Jag tycker inte generellt att ungdomar ska ha mobiltelefoner. (skulle själv helst slippa mobil men jag använder den som jobbtelefon)
Främsta orsaken till att ungdomar inte bör använda mobil är den ännu outredda cancerrisken. Eftersom cancer kan ta lång tid att utveckla vet vi ännu inte om mobilstrålningen kan ge upphov till hjärntumörer. Använd hands-free, ett gott råd det minskar strålningen 96%.

Det finns en massa ungdomar som dessutom försöker "hacka" sig till andras konton. Oftast har de lama metoder som att utge sig för att vara administrationen mm.

Här är det nog en ungdom som blivit avstängd av sin förälder av habbohotel som tagit någon annans mail som sin förälders. Hoppas att den personen du Annica ska strunta i mailet och att han igen har tillgång till sin drog...

För det är missbruk det här handlar om. Missbruk av internet.

Skrivet av: Bengt datum: september 25, 2004 04:36 EM

Jag spelar inte på nätet och inte alls överhuvudtaget på datorn. Så tråkig är jag. Jag lägger hellre tid på att läsa en god bok istället. Men min undran kvarstår om någon fejkat att jag är deras morsa eller varför fick jag detta informationsmail? Jag gillar inte när folk utger sig för att vara mig eller om det nu är så att jag skulle vara deras morsa. Min privata mailadress är min och ska inte användas av andra på sajter och i andra sammanhang.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 25, 2004 04:16 EM

Det är inte det enda online spelet communityn som pungslår barn och ungdomar.

Det finns numer en "ära" att äga vissa saker i online spel.

I USA finns det folk som lever på att spela online spel för att sedan sälja virtuella "saker" och karaktärer för en massa riktiga pengar.

Det här kommer att komma till Sverige med. Redan idag finns ungdomar som tillbringar kvällar och nätter på dessa spel. De förstör sin utbildning för att fördriva tiden.

Är ni nyfikna kan ni ju prova spelet Tibia som är gratis. Man kan betala om man vill ha en del fördelar. Sedan vet jag att här kan man sälja karaktärer och vapen redan nu för riktiga pengar. Jag blev själv erbjuden ett par hundra lappar för min karaktär.

Skrivet av: Bengt datum: september 25, 2004 02:53 EM