« Benvärmare | Startsidan | Hundår »

14 oktober 2004

Fuck it

Fuck it säger en del ungdomar om facket.
Nu börjar jag förstå varför :-).

Historien upprepar sig.
Jag tycker att någon gång bör lärdomar dras av historiska misstag. Men det kanske bara är en stilla förhoppning? Vem minns inte porrklubben Tabu och TCO-ordföranden som snöpligen fick avgå efter tolv år som ordförande?

Jag minns skriverierna och skandalerna runt Transport och deras ordförande, "Sveriges svar på Jimmy Hoffa". Hoffa var en diktatorisk facklig ledare för USA:s mäktiga transportarbetarförbund (Teamsters) 1957–71. Han arbetade hårt för medlemmarnas bästa, men väjde inte för tvivelaktiga metoder – samt hade kontakter med maffian. Det kan knappast vara en fjäder i hatten att jämföras med honom.

Facket är till för medlemmarna och de pengar som dras in ska inte smörja redan feta bukar utan gå till facklig verksamhet. De fackligt aktiva ska inte gå på porrklubbsbesök, semestra, smörja kråset eller supa på medlemmarnas bekostnad – det tycker inte jag är del av den fackliga verksamheten. En och annan politiker har säkert också gjort detsamma när det gäller våra skattepengar, det är lika illa det. Inga fingrar i fel syltburk tack!

Saxat från Ekot:
Ledningen för Metalls avdelning 112 i Trollhättan har anklagats för höga spritnotor och sexklubbsbesök på medlemmarnas bekostnad.

Löspenisar hade de köpt också såg jag. Facket har inte betalat några sextjänster, det har nog var och en fått stå för sägs det i artikeln. Det där ordet "nog" ger mig dåliga vibbar.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 14, 2004 04:36 FM

Kommentarer

Om inte så många var så bekväma och oengagerade fackligt, så skulle inte gubbarna kunna sitta år efter år och tillskansa sig förmåner utan medlemmarnas sällskap. Naturligtvis är det för jävligt det som hänt, men ett visst ansvar vilar oxå på medlemmarna som inte varit mer engagerade...

Skrivet av: Mats Blom datum: oktober 15, 2004 02:50 EM

Anna - jag var fackligt aktiv (studieombud) under 1980 (innan det bytte till namnet SEKO) och några år framåt. Då var det grabbigt värre och jag jobbade på en arbetsplats där det nästan bara fanns killar, det kanske bidrog? Nu är det säkert bättre på de allra flesta ställen ute i arbetslivet. Hoppas jag i alla fall.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 15, 2004 01:03 EM

Jag som själv är ordförande i vår lokala fackliga styrelse fattar absolut ingenting. Helt bisarrt. Det måste nog vara olika på fack och fack där. jag har i alla fall (ta i trä) inte märkt av några dylika snieritendenser hos medlemmarna i mitt fack. Fack-kurserna har snarast varit lite småtråkiga. Men hellre det.

Skrivet av: anna datum: oktober 15, 2004 11:19 FM

Grabbkulturen finns i facket, likt i övriga samhället. Jag minns när jag var fackligt aktiv och var på kurser. Det var ett djävla supande och rena rama lekstugan.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 15, 2004 07:41 FM

Det finns folk till allt. Som alltid.

Skrivet av: tobbe datum: oktober 14, 2004 09:47 EM

Boys will be boys brukar man ju säga men man kanske ska ändra till: Gubbar will be gubbar....

Skrivet av: EmilV datum: oktober 14, 2004 05:30 EM

Styrelsen har avgått och ombudsmännen är under utredningens gång avstängda från fackligt arbete.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 14, 2004 04:10 EM

Jag är bara imponerad. Men revisorerna har gjort ett dåligt arbete sedan 1995 och fram till förra sommaren. Allting har passerat i Metallklubben.

Skrivet av: Jontas datum: oktober 14, 2004 11:24 FM

Jag blir mer förvånad när det INTE händer... Cynisk jag.

Skrivet av: Monica datum: oktober 14, 2004 10:17 FM

När jag hörde den här nyheten trodde jag inte det var sant. Hur i helvete vågar man bete sig på det här sättet? Med alla de exempel under de senaste åren på folk som missbrukat sin makt och fått avgå. Det är ju helt otroligt! Om jag vore Metall-medlem i Trollhättan skulle jag begära att styrelsemedlemmarna doppades i tjära, rullades i fjädrar och sen fick löpa gatlopp genom staden! Ett sådan missbrukande av förtroende är ofattbart upprörande!

Skrivet av: steffanie datum: oktober 14, 2004 08:30 FM