« Livrem och hängslen | Startsidan | Vardagsbrottslighet »

21 oktober 2004

Gammal skåpmat

GP har gjort en regeringsombildning.
GP har möblerat om rättare sagt.
Lite nytt har tillkommit, men det mesta återanvänds.
Varför blir jag inte upphetsad?
Varför känns det som gammal skåpmat?

Det enda intressanta var, i mina ögon, att Jens Orback blir ansvarig för storstads-, jämställdhets- och integrationsfrågor (må han göra bättre ifrån sig än Mona Sahlin) och att Ibrahim Baylan blir ansvarig för gymnasie- och grundskolefrågor. Nya fräscha förmågor som förhoppningsvis kan dra med sig en frisk fläkt in departementen. Annars verkar det bara röra sig om lite förflyttningar uppåt- eller i sidled, förutom två som får gå och får väl anses ha förflyttats nedåt. Men det är inga dåliga "ersättningsjobb" de får, landshövding respektive ambassadör.

Jag tycker faktiskt att det är lite underligt att inte miljö- och vänsterpartiet i alla fall får in var sin minister med i regeringen. Det är ju stödpartierna som bär upp sossarna, därav namnet. De borgeliga partierna, med helt olika åsikter i frågor som kärnkraft och familjepolitik – lär dela broderligt på ministerposterna om de vinner valet 2006.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 21, 2004 07:03 EM

Kommentarer

Jag tycker att det skulle kännas mer som ett stabilare samarbete om sossarna inte höll så styvt på att v eller mp inte ska få sitta i regering tillsammans med dem. Men samarbetar gör sossarna eller måste göra för att kunna kvarhålla makten. Det känns lite dubbelt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 22, 2004 02:11 EM

Jag tycker faktiskt tvärtom. Jag tycker det här var en av de mer spännande laguppställningarna för regeringen: Ibbe gjorde en jättebra intervju i SVT i morse, till och med Nuder tycks av fått fart. Sahlin är och förblir en engagerande talare och dessutom Orback. Sedan förut finns Ylva Johansson som verkar ha vuxit och dessutom ungdomsminister Hallengren som kanske inte synts så mycket men är proffsig och säkert kommer att synas mer. Pagrotsky är mycket duktig och som ansvarig för kulturfrågor ska det blir spännande att se vad han kan göra
När det gäller mp och v har ju sossarna varit ärliga från första början och tydligt sagt att de inte vill sitta i regering tillsammans med dem. Varför skulle de lura sin väljare och göra något de lovat att de inte ska göra?

Skrivet av: Chadie datum: oktober 22, 2004 12:50 EM

Min tanke var "Va, ska de inte ta in kompetens nu heller?!".

I dag såg jag en minister live på stan i Gbg. *mötte Lassie* Nä, inte Lassie. Ann-Christin Nykvist.

Skrivet av: Jontas datum: oktober 21, 2004 10:54 EM

Jag tror nog att den nya organisationen inom miljödepartementet med Mona Sahlin som någon sorts leka gud-minister är en eftergift till Miljöpartiet.

Skrivet av: Dennis datum: oktober 21, 2004 10:31 EM