« Bollkalle blir bollbimbo | Startsidan | Lunchgodis »

18 oktober 2004

Grodorna ramlar ur munnen

Rocco Buttiglione är föreslagen som kommissionär med ansvar för rättsfrågor inom EU. Frågan har rests om detta verkligen är rätt man på rätt post.

Han har mycket konservativa värderingar och är djupt troende katolik. Det är i sig inget fel, var och en må ha sin tro och sin politiska hemvist. Men det kan han ha hemma i soffan eller bland vänners lag och inte som en kommissionär med ansvar för rättsfrågor inom EU – det blir liksom en helt annan femma.

Han anser att homosexualitet är syndigt (med brasklappen att han vet att det inte är brottsligt men förmodligen skulle han nog kanske vilja att det var det). Han har en kvinnosyn som måste innebära att han borde ha svårt att samarbeta med kvinnliga kollegor då han anser att kvinnans roll är att föda barn och att bli omhändertagen av mannen.

Buttiglione talade nyligen vid en veckoslutskongress och enligt Aftonbladet ramlade ytterligare grodor ur hans mun:

– Familjepolitiken måste stå i centrum i Europa. Det bästa är att barnen föds inom familjerna. Det är ett fruktansvärt slit för en ensam mor att fostra ett barn. Vad jag vet behövs det alltid en far och en mor för att göra ett barn. De barn som bara har en mor, och inte någon far, är barn till en inte särskilt god mor.

– Och barn som bara har en far, är inga barn. En ensam man kan tillverka robotar, men han kan inte göra barn.

Här ovan får både ensamstående kvinnor och män sig en rejäl känga. Det är lätt att sitta på höga hästar och kritisera. Må han inte få sitta på sin höga häst som kommissionär med ansvar för rättsfrågor inom EU. Det kanske är dags att kliva av hästen och möta verkligheten?

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 18, 2004 05:53 FM

Kommentarer

Att många barn far illa för att de tvingas växa upp i två hushåll där ingen har tid att följa med dem till utvecklingssamtal är tragiskt. Men säkert far lika många barn illa som växer upp i kärnfamiljerna. Vi måste ha ett samhälle som har tid för barn. Men inte genom att hacka ner på ensamstående. Det är starkt att ta hand om sitt barn, oavsett om du gör det som familjemedlem eller ensamstående. Barn är det viktigaste vi har. Allas våra barn, inte var och ens. Alla barn är vårt ansvar.

Skrivet av: Chadie datum: oktober 18, 2004 11:41 FM

Umgänge med mor- och farföräldrar ja. Men rent praktiskt funkar det inte att barnen ska ha de äldre vårdbehövande hemma hos sig. Jag skulle inte vilja ligga min dotter till last när jag blir gammal, senil och vårdkrävande.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 18, 2004 08:23 FM

Jag håller inte med om hans tankar om homosexualitet och att kvinna bara ska vara i hemmet och bli omhändertagen...

MEN synen på familjen måste förändras. Alla dessa ensamstående med barn som växer upp utan två föräldrar.

Jag högaktar dessa oftast ensamstående kvinnor som uppfostrar sina barn och tar så stor del av ansvaret. Men det skulle vara bättre om man var två som delade på uppfostringen. Jag har sett hur ensamstående barn kan ha det. Skickas mellan två föräldrar som inte ens kan vara med på samma Utvecklingssamtal...

Jag fortsätter dessutom att påstå att vi måste åter ta in mor- och farföräldrarna i familjen och sluta sätta de på hem. De är viktiga för uppfostran av den yngre generationen.

Det som händer är att den yngre generationen och den äldre blir alienerade för varandra. Moralen förs inte längre vidare och de yngre och äldre generationerna förlorar respekten.

Så fram för familjen och att vi måste finna ett större värde i umgänget med familjen....

Skrivet av: Bengt datum: oktober 18, 2004 07:57 FM