« Vad applåderade de? | Startsidan | Mer stake i sig »

28 oktober 2004

Krig på lek

Tystnad. Tystnad är en lisa för själen. Men det är inte alltid det är tyst, även här ute på landet – där vanligtvis det enda som hörs är tupparna som gal och fåglarna som kvittrar. Vi bor intill I1 och de har titt som tätt övningar och gränsen till övningsfältet ligger bara 800 meter bort, rakt över en åker. I förra veckan såg jag både KFOR- och FN-tanks passera revy på stora vägen. Lyssna gärna på hur det kan låta när tystnaden bryts (c.a 450kB). Det är tur att Avi eller att ingen av mina andra hundar har varit skotträdda. Jag kan ana hur jobbigt det skulle vara för en person som upplevt kriget att vara på besök eller bo här. För mig är det bara övning. Skotten betyder inget. Att det sprängs ibland så att rutorna skallrar gör mig bara oroad för att rutorna kanske ska gå sönder, men inget mer. För de som upplevt kriget kanske minnen skulle väckas till liv, obehagliga sådana. Jag är glad att jag bor i Sverige. Jag är glad över att jag inte upplevt krig. Tyvärr är krig vardag för många.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 28, 2004 10:10 FM

Kommentarer

Kan de inte öva på kärlek istället?

Om fler övade på kärlek kanske det blev färre krig?

Skrivet av: Bengt datum: oktober 28, 2004 08:07 EM

Jag förlåter dig! :)
Den som bosätter sig vid I1 måste vara beredd på oväsen. De som säljer kollar väl först vilka dagar som det inte skjuts och har visning då :).

Men vi visste om att det lät och för det mesta störs jag inte. Huset är välisolerat, men när jag är ute då kan jag reta mig lite på knallandet och pangandet.

Men man måste leka krig innan man ger sig in i krig. Övning ger färdighet. I dag såg jag flera KFOR-tanks igen så det är nog en storövning just nu.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 28, 2004 04:21 EM

Jag måste bekänna att jag bidragit till oljudet vid I1. Det var förstås tråkigt att andra stördes, men som 20-åring var man mer intresserad av att klaga på sin egen situation. Dessutom var själva skjutandet bland de få saker som jag tyckte var roligt under lumpen.
Förlåt.
;-/

Skrivet av: EmilV datum: oktober 28, 2004 03:41 EM

Ja, man vänjer sig. Nej, jag har inte märkt någon ökning - det har alltid övats friskt under dessa femton år jag bott utmed I1. Nej, nu ljuger jag - tiden går, det är faktiskt 17 år.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 28, 2004 12:47 EM

Var glad att du bor utanför! Det finns ju faktiskt folk som bor på övningsfältet! Hur står dom/ni ut? Jag tänkte faktiskt på det när jag härjade som värst där ute. Hur kul kan det vara att bo granne med Stålbodas tre skjutbanor tex? Sånt måste ju påverka huspriserna också? Har ni märkt av den ökade aktiviteten sedan utbildningen av utlandsstyrkan flyttade till Kungsängen från Almnäs?

Skrivet av: steffanie datum: oktober 28, 2004 11:15 FM