« Psykiatrireformens fel? | Startsidan | Gratis kondomer »

20 oktober 2004

Rattfylla

Det är tydligen ganska vanligt att lastbilschaufförer som åker av färjorna vid Trelleborg och Ystad är rattonyktra, säkerligen en och annan privatbilist också för den delen. Detta sades på Aktuellt 18.00 i kväll. På frågan varför inte polisen gör kontroller oftare kom standardsvaret, det finns inga resurser. Ändå tycks polisen stoppa flera rattonyktra de få gånger i veckan de har kontroller. Mörkertalet är alltså stort. Frågan är om de kanske inte måste börja ha rattonykterhetkontroller lite oftare efter gårdagens tragiska olycka. Men jag misstänker att när mediadrevet tystnat så kommer allt fortsätta som vanligt, inga fler kontroller och många rattonyktra chaufförer kommer att fortsätta att köra på vägarna.

Det gör mig orolig. Inte för deras skull. Kör de av vägen eller kör rakt in i en bergvägg, så är det deras bekymmer. Det som oroar mig är att de kan kollidera med andra bilar och detta skedde i går och fem människor (tre vuxna och två barn) dog. Fem människor dog för att chauffören var onykter och hamnat mot körriktningen. Chauffören säger sig inte minnas något. De som är döda lär inte heller minnas något. Men deras anhöriga kommer att minnas gårdagen resten av sina liv.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 20, 2004 07:07 EM

Kommentarer

Tänkvärd info om änmet:
www.vv.se/ddd

Skrivet av: anna datum: november 2, 2004 05:54 EM

Färjorna borde åläggas att kolla nykterheten. De vill ju att folk ska dricka (klirr i kassan), men de som kör ska inte vara onyktra när de lämnar färjerampen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 21, 2004 05:25 FM

Alkolås för all yrkestrafik kanske skulle vara ett sätt att börja minska ner mängden rattfyllon på vägarna. Fast dem kommer säkert att skylla på för höga kostnader...

Skrivet av: Iréne datum: oktober 20, 2004 08:40 EM

På nåt sätt tycker jag varje människa borde fatta så pass att man inte kör på fyllan. Så är det givetvis inte, men det BORDE vara så...

Fel att spara in på blåskontot i alla fall, särskilt från färjor.

Skrivet av: Monica datum: oktober 20, 2004 08:06 EM

märkligt att man anser sig kunna riskera människoliv på att låta bli kontroller. På finska sidan, vid Åbo, kollar man i princip varje bil som lämnar färjorna, (eller eller så har jag haft en enorm,(o)tur då. Varje resa har jag fått blåsa.

Skrivet av: Lena datum: oktober 20, 2004 07:52 EM