« Alla helgons dag | Startsidan | Lögnanalysprogram »

8 november 2004

Blandade funderingar

Två stycken döda spädbarn hittade inom en radie på fem kilometer och inom drygt två års tid. En osannolik statistik.

Anna Johansson-Visborg vrider sig nog i sin grav. Stiftelsen Anna Johansson-Visborg äger fem fastigheter med tillsammans 420 hyresrätter innanför tullarna i Stockholm. Enligt stadgarna ska stiftelsen ordna lägenheter för "behövande ensamstående personer eller familjer" med rabatterad hyra. Grundarens önskemål var att behövande kvinnor skulle få en rimlig bostad. Men lägenheterna har i stor utsträckning gått till facktoppar, politiker, styrelseledamöter och deras barn, huvudmannen för stiftelsen är Livsmedelsarbetareförbundets avdelning 4.

Nu är det undantagstillstånd i Irak. Islamistiska terrorister (kan man kalla dem något annat – motståndsmän låter som de agerar för något positivt, likt motståndsmannen gjorde under andra världskriget) har dödat mellan 50 och 60 personer från den USA-ledda ockupationsmakten, främst är det poliser som drabbas men även civila, under helgen. Inbördeskrig på väg i stor skala?

// Annica Tige

Annica Tiger november 8, 2004 06:32 FM

Kommentarer

Om gissningen att det var samma moder? Det är det inte sa de på TV nyss.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 16, 2004 07:05 EM

se så fel jag hade.
alltid något :)

Skrivet av: LittleMeanColaMan datum: november 16, 2004 05:37 EM

Om lägenheter: Det finns en landshövding i Örebro som har korpat åt sig en lägenhet i Stockholm. Samma landshövding som inte ville bo i slottet, för att han redan hade en villa på gångavstånd. Debatten är livlig: http://na.se/nadebatt/inlaggen.asp?id=93237
Han säger att ett hyreskontrakt i Vasatstan är inte värt något, och att han inte vet något om bostadsbrist!

Skrivet av: Desirée datum: november 8, 2004 09:54 EM

Många är i behov av lägenheter :). Men inte lär de få dessa :(, såvida de nu inte har kontakter. Det är skamligt agerande.

Barnet, ja - tragiskt vad som än ligger bakom, både för modern och fadern. En man har setts lägga ut en svart plastpåse på platsen kunde jag läsa. Det kan vara en copy-cat av förra dådet eller så är det samma par. Men det sistnämnda tvivlar jag på då agerandet är så olikt, första gången lades barnet synligt med en bibel bredvid sig och här i andra fallet har någon försökt gömma kroppen, men ett djur har tydligen dragit fram barnet ur buskarna.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 8, 2004 03:27 EM

jag gissar gällande spädbarnet att det är samma moder.

vidare misstänker jag att det handlar om två bordellungar.. dvs barn som blivit till av prostitution och som sedan sonika dumpats. troligen är då modern (importerad från öst) i själva verket inlåst i någon lägenhetsbordell i norra stockholm-västerort.
uppdrag granskning (eller om det var kalla fakta) har visat att beteendet (medveten graviditet för kundernas skull och dumpa barnet efter födseln) förekommer på andra håll i europa. varför skulle det inte förekomma i sverige?

men, det är bara hunches från en cynist utan insyn. det är så lätt att säga att "ja, det måste ju vara nån zigenarblattemorsa.. man vet ju hur de är, di dära.."
ponera andra svar. tragedier hur som helst.

Skrivet av: LittleMeanColaMan datum: november 8, 2004 12:29 EM

Det döda spädbarnet: Någon kan ha blivit inspirerad av det fallet förra året och upprepat mönstret. Fast jag har kanske läst för många deckare...

Anna Johansson-Visborgs stiftelse: Dem är säkert mer i behov med sina 300 000-400 000 kr i inkomst än t ex jag som har ca 80 000 kr i årsinkomst.

Undantag i Irak: Ja, nu kommer nog inbördeskriget att sätta fart rejält. Kanske måste det gå den grymma vägen för att senare kunna bli fred på Irakiernas villkor och inte USA:s.

Skrivet av: Iréne datum: november 8, 2004 11:27 FM

Det är ju inte helt omöjligt att det döda spädbarnet har samma mamma som det förra. Det vore ju rejält tragiskt om hon nu skaffat sig ytterligare ett barn som hon följdaktligen också dödat.

---

Jag hörde ordföranden i stiftelsen uttala sig om lägenhetsaffären. Hon fick frågan om det inte var konstigt att hon och hennes barn fått lägenheter. Hon svarade givetvis att "de var ju i behov av lägenheterna". Jaja, dåså - vad diskuterar vi egentligen? De behövde ju sina lägenheter... :/

Skrivet av: Patrick datum: november 8, 2004 10:32 FM