« Eftersökshundar | Startsidan | Omvärldsbevakning »

14 november 2004

Namn och bild på dömda

Tillägg 14:56
Saxat ur Aftonbladet:
Trebarnsmamman i Piteå höggs till med en yxa av sin före detta sambo. Ingen reagerade. Någon dag senare dödades en jägare av en björn - och insändarsidorna fylldes med krav på att skjuta av björnstammen.

En insändare i lokaltidningen nsändare
i lokaltidningen ställde frågan:
Måste vi skjuta av män för att freda kvinnorna?
Det blev starten till Piteå-uppropet.

Saxat ur DN.
Männens kamp mot kvinnovåldet sprider sig i Norrbotten, efter starten i Piteå. På lördagen bildades i Luleå ett nätverk mot våldet, samtidigt som länets största tidning beslutat att publicera namn och bild på män som slår kvinnor.

Jättebra att män engagerar sig och inte tiger still. En stor elogé till männen i Piteå, Luleå och Boden. Må flera nätverk startas och idén att samarbeta med kvinnojourerna är bra, glöm ej bort de seriösa mansjourerna bara. De har en stor roll att fylla även de.

Våld mot kvinnor är inte bara en kvinnofråga. Tar en kvinna upp denna problematik, ja – då kallas hon ofta för feminist och kan därmed avfärdas med en axelryckning. Våld mot män är inte bara en mansfråga och har aldrig varit det – utan anses av gemene man som en samhällsfråga. Nu menar jag våld män mot män, vilket är vanligast.

Norrländska Socialdemokratens (NSD) planerar att publicera namn och bild på män än som dömts för grov kvinnofridskränkning. Fast där blir jag lite fundersam. Vad kommer härnäst? Namn och bild på dömda pedofiler? Namn och bild på dömda rattfyllerister? Namn och bild på dömda för incest? Namn och bild på dömda för våldtäkt? I slutändan kanske namn och bild på snattare?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 14, 2004 12:12 EM