« Lite blogghistorik | Startsidan | Tillit till IT »

20 november 2004

Protestlista

Mothugg engagerar sig i fallet Dawit Isaak. Det är bra. Det var ett tag på tapeten i media i höstas, dock bara som en liten krusning på vattenytan. Jag skrev om det i september. Jag skrev då bland annat:
Fallet med Kubasvensken fick stor uppmärksamhet i media. Debattörer, advokater, politiker och journalister engagerade sig och i dag är han fri, oavsett vad nu en del tycker om det. Journalisten Dawit Isaak har inte haft samma tumme med media, trots att han själv är journalist. Engagemanget från media har varit klent. Vilket har lett till att få debattörer, advokater, politiker och journalister har engagerat sig i hans fall.

Det finns en protestlista att skriva på – "Vi kräver att Dawit Isaak och alla andra Eritreanska samvetsfångar omedelbart släpps fria. Vi kräver vidare att Eritrea omgående utlyser fria val och släpper ordet och pressen fri." På Mothuggs sajt finns även länkar till ett standarbrev att skriva ut och sända via snigelpost till Eritreas ambassad. Jag efterlyser en e-postadress att sända samma standarbrev (eller en egen variant) via nätet – men jag kunde inte hitta någon sådan (bara en som inte fungerade).

// Annica Tiger

Annica Tiger november 20, 2004 5:52 FM