« På spamfronten intet nytt. | Startsidan | Könsrasism »

4 november 2004

Trial and error

Jag fick ett kassetband. En mono-inspelning via mikrofon, med ett ganska risigt ljud måste jag säga. När jag körde bandet i min gamla Walkman och lyssnade på det via dess hörlurar så hördes rösten i ena pluppen och i den andra pluppen bara brusade det, så som det brukar låta vid en taskig kassetbandsinspelning – det lät inte bättre om jag spelade upp det via min HiFi-anläggning heller för den delen. Vad göra? Det är ett viktigt band. Jag är ingen ljudtekniker. Jag fick improvisera lite :). Trial and error kallas det visst.

Nu har jag lyckats skapa en brusfri digital kopia med perfekt ljud. Jag spelade bandet på HiFi-anläggningen, lade mikrofonen vid den högtalaren där rösten hördes och spelade in via programmet Audacity. Jag fixade så att spåret delades upp på två kanaler, konverterade det till en mp3-fil och brände den sedan på en CD. Nu har jag en perfekt CD, utan brus, som jag kan spela upp i datorn, på HiFi-anläggningen eller i min CD-Walkman, och talet hörs i bägge högtalarna/lurarna.

Nu kan jag lyssna på instruktionerna på bandet utan att irritera mig på biljud. Jag är en oerhört ljudkänslig person. Jag är även ett kontrollfreak, så det ska bli intressant att försöka lyssna på instruktionerna och följa dem. Vad det handlar om? Att jag ska öva mig på att försätta mig i en form av hypnos-liknande avslappningstillstånd. Jag tvivlar på att jag kommer att lyckas, men med hjälp av CD:n kan jag köra ett pass varje dag och se om övning ger färdighet. Skam den som ger sig :).

// Annica Tiger

Annica Tiger november 4, 2004 4:53 EM