« Kors i taket + | Startsidan | Yassir Arafat har avlidit »

10 november 2004

VaFan....vad felas somliga?

Två killar var på väg hem efter krogen. Vid Norrmalmstorg såg de ett gäng som vandaliserade blomkrukor. Killarna som passerade gänget sa åt dem att sluta och det skulle de inte ha gjort.

Gängets ilska väcktes då istället mot dessa två killar som fick ta emot stryk, rejält med stryk – en av killarna fick ligga på sjukhus i en månad. Hade oturen varit framme kunde han lika gärna ha dött.

Djävligt tufft att sparka folk i huvudet, speciellt när de ligger ned. De filmade dessutom misshandeln och nu har polisen filmen. Hur polisen har fått tag på filmen framgår inte av artikeln.

Jag misstänker att det var en mobilkamera, då det nämns att filmfrekvensen är 30 sekunder lång. Kanske de sedan sänt den till någon? Lagt ut på Internet?

– Hur många poäng får jag, ropar en av killarna efter att ha sparkat den ena killen i huvudet.

– Var den godkänd, frågas det skrikandes efter en spark som en ung man ville ha bedömd av sina kompisar.

– Double jam, ska en ha jublat när gänget börjar lämna platsen.

Inte mycket till kommunikation. Nävarnas språk är inte kommunikation. VaFan....vad felas somliga? Slåss istället för att kommunicera. Ska en tillsägelse om att sluta vandalisera bemötas på detta sätt? Hade gänget inte kunnat nöja sig med att typ svara:

– Skit i vad vi gör!

Nej, våld och åter våld. Glorifierat våld. Gäng som hetsar till våld. Filmar våldet dessutom, som en slags trofé.

Jag kommer osökt in på något helt annat, men som ändå berör samma tema.

Slåss istället för att kommunicera. En av tjejerna som medverkar i kvällens avsnitt av "Lite stryk får dom tåla" har återigen hotats. Förra veckan stack någon (inte så svårt att gissa vem) en kniv i hennes bildäck och fastnaglad var en utriven artikel om programserien. I går hade någon saboterat bromsarna på kvinnans bil, helt sonika klippt av en av ledningen till en av bromsarna.

Budskapet är uppenbart. Tyst kvinna! Jag blir andlös och jag tycker att det är så otroligt talande om hur dessa människor är funtade. Hota. Slå. Sabotera. Trakassera. Hämnas. Djävlas. Inte mycket till kommunikation där heller. Nävarnas språk är inte kommunikation.

På tal om avsaknad av kommunikation.

Mijailovic vägrar prata i rätten.
Han tiger som muren. Goddag yxskaft.
Vad skulle han överklaga för då?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 10, 2004 06:50 EM

Kommentarer

Jag tror tyvärr man måste sätta hårt mot hårt och ha höjda straff, våld, speciellt i den här formen borde ha ett straff på ~3-4 år enligt min mening. Fast jag vet inte om höjda straff verkligen avskräcker andra? Vad tror ni?

Skrivet av: Peder datum: november 18, 2004 05:08 FM

Fy f...n så arg jag blir och besviken på människor som bara förmår sig att bete sig på ett sådant vidrigt sätt. Mår ni misshandlare bättre i det långa loppet av att bete er som ni gör? Troligen inte. Använd era huvuden innan ni agerar som ni gör. Som man sår får man själv skörda. Tänk på det istället och så frön som ni själva har användning för.

Skrivet av: Ann Möller datum: november 12, 2004 12:17 EM

Bra kedjeexempel på kommunikationssätt. Det ena värre än det andra. Vet inte vad jag ska säga, jag blir så trött...

Skrivet av: Carina datum: november 11, 2004 03:02 EM

Det är just den varianten av "manlighet" som Stephan Mendel Enk tar upp i sin bok Med uppenbar känsla för stil. Kunde någon i det där gänget ha hindrat polarna? Knappast utan att riskera något själv. För gänget kommer först. Före ALLT annat. Ägnar man sig då åt våld är det fullkomligt livsfarligt för alla som kommer i vägen - om de har otur. Eller säger till...

Skrivet av: Monica datum: november 11, 2004 09:32 FM

Storstäder har sina fördelar, men sina avigsidor. Synd att det finns så få jobb utåt i landet och därför tvingas många att flytta inåt större städer.

Våld har inget med manlighet att göra. Jag tycker mer att det påvisar avsaknaden av manlighet. Vad nu manlighet är.

Norstedts stora svenska ordbok
manlig adj. ~t
1 som är av eller har att göra med mankön: ~a skådespelare; typiskt ~a yrken
2 som anstår en man enl. vissa (delvis föråldrade) ideal: manlighet; visa ~ självbehärskning; hans ansikte var ~t och uttrycksfullt

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 11, 2004 05:01 FM

Ja ibland skämms man för vad ens "bröder" sysslar med. Appropå gänget som slog ner dom två killarna.. Det är en av anledningarna varför jag kommer att undvika storstäder hela mitt liv. Visst slåss folk i min lilla stad med, men det är inget anonymt våld så det är sällan "oskyldiga" råkar ut för det. Här slåss folk på lika villkår med lika sinnade, vi som inte tror på våldet behöver inte delta medans i städer som stockholm ligger alla i riskzonen.

Skrivet av: Hannu datum: november 10, 2004 11:42 EM

Manlighet? Snarare avsaknad. Eller hur ska man definiera manlighet?

Skrivet av: Jontas datum: november 10, 2004 08:25 EM

Det verkar som att killars manlighet kommer via gängbildning och misshandel idag. Inte alltför länge sedan jagades en konduktör av ett gäng som klottrade ner vagnar. Har respekten för vuxna helt försvunnit? Måste vi sparka ner andra för att visa hur starka vi är? Måste vi införa en polisstat och kraftigare polismetoder och straff för att få bukt med det hela? Jag vågar hoppas på ett nej men det lutar nästan åt ett ja... Framtiden får utvisa.

Skrivet av: Daniel Olovsson datum: november 10, 2004 07:47 EM