« december 10, 2004 | Startsidan | december 12, 2004 »

11 december 2004

Datorstrul

Vad gjorde vi innan Internet? Internet tillhör vardagen nu så jag har nästan glömt bort hur det var innan. Tänk vad smidigt att googla. Jag fick problem med programvaran TDK Bluetooth Software, som jag använder till att kommunicera med min mobil för att föra över filer till datorn, efter uppdateringen med Service Pack 2. Ikonen My Bluetooth Places var inte längre klickbar, helt plötsligt bara si så där i förbifarten. En ikon som inte går att klicka på är ganska irriterande :). Jag lovar! Jag försökte installer om hela kittet, men det gick inte eftersom XP tog överhanden och ville ha full kontroll över USB-porten och vilken drivrutin som skulle användas. På den bärbara, som har Windows ME, funkar den trådlösa kommunikationen med mobilen och har så gjort hela tiden.

Då gick jag ut på nätet och vad hittade jag där? Jo, en exakt beskrivning på hur problemet skulle hanteras. Hade jag inte hittat den hade mitt gråa hår blivit än gråare. Nu är jag glad. Igen :-).

Egentligen borde jag skämmas lite.
Hur nördigt är det inte på en skala
från noll till tio att sitta en lördagseftermiddag
och grotta med datorn?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:30 EM | Google

Patch-tisdagar

Nu släpper Microsoft patchar andra tisdagen varje månad. Om det däremellan upptäcks kritiska säkerhetsluckor säger Microsoft att de givetvis försöker få ut patcharna så fort som möjligt.

Nu på tisdag den fjortonde december släpps patchar som ska täppa till fem säkerhetsluckor i Windows. Det är säkerhetsluckor som inte har bedömts som kritiska, men viktiga att täppa till. En ny tradition på gång?

Lite som tyfonerna (en del kommuner har slutat med tyfoner och använder räddningstjänstens fordonshögtalare) som testas 15.00 första helgfria måndagen i mars, juni, september och december. Hur många vet vad de betyder, om larmet nu skulle komma förutom dessa testtillfällen?

Viktigt meddelande till allmänheten, VMA.

Signalen är sju sekunder långa tonstötarsom upprepas med fjorton sekunders mellanrum.

Signalen betyder:

* Gå inomhus
* Stäng dörrar och fönster
* Slå av byggnadens ventilation
* Lyssna på radio, P4 och P3, för vidare information.

Faran över är en 30 sekunder lång signal.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:15 FM | Google

Bloggtreklöver 17

Dagens bloggtreklöver är:

Chadie
– du har väl inte missat Chadie? En driven skribent.

Alla dagar
– som kom och gick.

Vivenius
– ny blog.

Maila gärna tips om andra bloggar
du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:57 FM | Google