« december 21, 2004 | Startsidan | december 23, 2004 »

22 december 2004

Bröstvårtor av guld

Bröstvårtor av guld är enda förklaringen till att en bröstoperation kan kosta över en halv miljon? Om inte bröstvårtorna är av guld, vad är brösten fyllda med? Guldsand blandat med luft? Silikon kan väl knappast vara så dyrt?

En kvinna har betalat 520 000 kronor på att få Storbritanniens största bröst. För att finansiera operationen sålde hon sitt hus och bor numera hemma hos sina föräldrar. En 34-åring som frivilligt flyttar hem till sina föräldrar är bara det en signal för att hissa en stor röd varningsflagga.

– Jag älskar mina bröst, säger Lea. De ser inte alls konstiga ut. De är mina bebisar. Och nu säger folk att min kropp är fantastisk.

Mina bebisar? Vaggar hon brösten till sömns varje kväll? Har hon blöjor på dem under natten? Kvinnan kan inte vara riktigt frisk. Vårt samhälle kan inte vara riktigt friskt om sådant här premieras. Hon har i alla fall fått sina femton minuter of fame.

Om jag tittar på bilderna tycker jag hon var sötare innan operationen. Nu ser hon ut som ett åkerspöke med bröst som ballonger, som vilken minut som helst – ser det ut som, kommer att spricka. Poff! Poff! Upp i rök.

Vilken kille vill ha en tjej med sådana uppenbara konstgjorda bröst? Ett reguljärt missionärssamlag kan nog inte vara en option. Brösten är i vägen skulle jag tro :). Skämt åsido. Vart är vi på väg? Minns någon min text om Extreme MakeOver? Om inte finns den här!

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:25 EM | Google

Microsoft fick nej i EU

Apple stämmer tre utvecklare för Tiger-läcka.
Jag lovar, jag har inget med ovan att göra :).

Microsoft får nej i EG-rätten. EU-kommissonen har krävt att företaget ska erbjuda en version av Windows utan mediaspelaren Media Player.

Microsoft ska även betala böter på 4,6 miljarder kronor för brott mot konkurrenslagarna.

Nå, kunde de inte sett till att Internet Explorer inte installerades per default också? Det faktum att Internet Explorers ikon för många representerar nätet och inte en browser är väl om något ett brott mot konkurrenslagarna?

Många människor förstår inte, i och med att Internet Explorer är så integrerad med operativsystemet, att det finns andra alternativ. Det kommer de på först när de förhoppningsvis har fått lite mer datorvana och erfarenhet av Internet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:13 EM | Google

Utvecklingen går framåt

Utvecklingen går framåt! Nu har Stockholm läns landstings Vårdguiden en tjänst som heter "Mina vårdkontakter".

Jag ser att min vårdcentral är med. Tänk att kunna boka ett läkarbesök via webben eller att kunna förnya mina recept av astmamediciner på nätet. Tänk så skönt att slippa sitta i telefonkö och när svar äntligen erhålls så är det en telefonsvarare som frågar vad man vill och ber en att knappa in sitt telefonnummer. Därefter ges ett besked om att någon från vårdcentralen ringer upp klockan XX.XX. Det kan vara fem-sex timmar senare och det innebär att man måste passa tiden och inte missa telefonsamtalet. Annars blir det att gå tillbaks till ruta ett.

Någon e-legitimation har jag inte, men jag har nu skaffat ett konto och kommer att få inloggningsuppgifter via snigelposten.

Nu efterlyser jag en liknade tjänst hos min tandläkare. Sist jag var där diskuterade vi detta och han sa att han har inga planer på att skaffa ett tidsbokningssystem på nätet, såvida inte Praktikertjänst tar fram ett sådant för alla sina medlemmar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:23 FM | Google