« Äggröra | Startsidan | Inspirationen tryter »

12 december 2004

Vilken soppa!

Läkare bekräftar förgiftning av Jusjtjenko.

Ibland överträffar verkligheten dikten, i alla fall sett ur ett svenskt perspektiv.

Det verkar som om många faktiskt välkomnar ett feministparti, till min stora förvåning. De senaste siffrorna från Temos mätning var att 27 procent av de kvinnliga väljarna kan tänka sig att rösta på ett feministiskt parti och 12 procent av männen skulle också kunna tänka sig att så göra. Helt säkra var 5 % kvinnor, respektive 3 % män av de tillfrågade, bara det är ju förvånande höga siffror. Det ska bli intressant att följa den utvecklingen.

Tänk om nu Gudrun Schyman startar ett feministparti? Socialdemokraterna kommer definitivt att förlora väljare på om så sker. Socialdemokraterna skulle knappast vända sig till SÄPO och beordra dem att bjuda Gudrun Schyman på middag och slänga i lite dioxin i soppan, i hopp om att hon antingen dör eller blir så sjuk att hon inte kan fullfölja sina planer. Nej, i Sverige händer inte sådant. Vi bor i ett tryggt land.

Men i Ukraina verkar vad som helst kunna hända på den politiska arenan. Jusjtjenko blev sjuk den 6 september efter en middag med säkerhetspolisen. Nu bekräftar läkare att han är förgiftad av dioxin. Mannen med det tvålfagra ansiket har sedan denna middag blivit totalt förändrad utseendemässigt, och det via klorakne. Dioxin i stora doser kan leda till allvarliga hudsjukdomar och skador på lever och njurar och en rejäl dos kan leda till döden.

Premiärminister Viktor Janukovitj har flera gånger menat på att Jusjtjenko har hittat på hela denna förgiftningshistoria enbart för att svärta ned myndigheterna, och att Jusjtjenkos sjukdom och hudproblem snarare berott på dålig sushi och för mycket alkohol. Vem svärtar ned vem? Har Putin några fingrar med i denna soppa?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 12, 2004 11:36 FM