« Äggröra | Startsidan | Inspirationen tryter »

12 december 2004

Vilken soppa!

Läkare bekräftar förgiftning av Jusjtjenko.

Ibland överträffar verkligheten dikten, i alla fall sett ur ett svenskt perspektiv.

Det verkar som om många faktiskt välkomnar ett feministparti, till min stora förvåning. De senaste siffrorna från Temos mätning var att 27 procent av de kvinnliga väljarna kan tänka sig att rösta på ett feministiskt parti och 12 procent av männen skulle också kunna tänka sig att så göra. Helt säkra var 5 % kvinnor, respektive 3 % män av de tillfrågade, bara det är ju förvånande höga siffror. Det ska bli intressant att följa den utvecklingen.

Tänk om nu Gudrun Schyman startar ett feministparti? Socialdemokraterna kommer definitivt att förlora väljare på om så sker. Socialdemokraterna skulle knappast vända sig till SÄPO och beordra dem att bjuda Gudrun Schyman på middag och slänga i lite dioxin i soppan, i hopp om att hon antingen dör eller blir så sjuk att hon inte kan fullfölja sina planer. Nej, i Sverige händer inte sådant. Vi bor i ett tryggt land.

Men i Ukraina verkar vad som helst kunna hända på den politiska arenan. Jusjtjenko blev sjuk den 6 september efter en middag med säkerhetspolisen. Nu bekräftar läkare att han är förgiftad av dioxin. Mannen med det tvålfagra ansiket har sedan denna middag blivit totalt förändrad utseendemässigt, och det via klorakne. Dioxin i stora doser kan leda till allvarliga hudsjukdomar och skador på lever och njurar och en rejäl dos kan leda till döden.

Premiärminister Viktor Janukovitj har flera gånger menat på att Jusjtjenko har hittat på hela denna förgiftningshistoria enbart för att svärta ned myndigheterna, och att Jusjtjenkos sjukdom och hudproblem snarare berott på dålig sushi och för mycket alkohol. Vem svärtar ned vem? Har Putin några fingrar med i denna soppa?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 12, 2004 11:36 FM

Kommentarer

Jo, nog skulle ett Feministparti röra om i grytan. Det leder antagligen till att den borgerliga alliansen får makten. Fe-partiet tar röster från MP vilket betyder att de inte kommer att komma in i Riksdagen. Vp riskerar också att inte komma in.
S i koalition med ett Fe-parti tror jag inte på då S måste ha svårt att samarbeta med ett enfråge parti och då Gudrun kommer att stämplas som den kommunist hon är. Resultatet blir att de feministiska frågorna kommer att isoleras och mer eller mindre dum förklaras. Ett Fe-parti riskerar sedan att gå samma väg som Ny Demokrati gjorde.

Skrivet av: John datum: december 13, 2004 05:20 FM

Jag håller med Jinge. Jag skulle starkt överväga att rösta på ett feministiskt parti eftersom det behöver röras om. Det går inte med dagens strukturer att få till en förändring på ett djupare plan. Varför då ändå inte försöka med ett feministiskt parti? Det kan ju inte bli värre...

Skrivet av: Jerry datum: december 12, 2004 02:45 EM

Nää, troligen skulle inte Säpo göra det.. Trots att jag inte är speciellt förtjust i Schyman så skulle jag själv överväga att rösta på ett feministiskt parti. Skälet är enkelt. De skulle förändra inrikespolitiken i landet om de kom in. De skulle oxo föra upp feminismen högst på agendan. Så långt skulle allt vara bra. Att det är lite "Bert Karlsson"-varning på Schyman skulle jag inte bry mig om.

Skrivet av: Jinge datum: december 12, 2004 12:52 EM