« januari 8, 2005 | Startsidan | januari 10, 2005 »

9 januari 2005

Odla din trädgård

Voltaire menade på att till syvende och sist var det viktigt att odla sin egen trädgård. Det kan tolkas på olika sätt. Jag har odlat min trädgård (kopplat av från allt och allting och försökt få sinnesro) i dag genom att först kika på ett program på TV4:a om Mick Jagger. Brad Pitt, släng dig i väggen :).

Tvära kast blev det sedan för jag tittade på ett program om konstnären Michelangelo. Nu tänker jag krypa upp i soffan och fortsätta att läsa min bok, som jag påbörjade innan tsunami-katastrofen inträffade och inte har rört sedan dess, Tjuvarnas marknad av Jan Guillou.

Ha en underbar söndagskväll.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:04 EM | Google

Som en stormvind

Det har blåst rejält i natt. Tåg- och båttrafiken står still. Kärnkraftsverk har stängts ned. Larmnumret 112 fungerar inte på vissa orter. Fast telefoni och mobiltelefoni är delvis utslagen. Nästan 400.000 abonnenter har varit eller är fortfarande utan el. Fem människor har dödats i Sverige och fyra i Danmark, av nedfallande träd och omkringflygande tak med mera. I en buss satt 12 personer instängda i tolv timmar innan räddningsverket kom fram. Skadegörelsen är stor. Allt enligt morgonens nyhetsrapporteringar på TV.

Nu har blåsten nått Stockholm och jag märker att strömmen slår av och till och snart blir väl även vi utan el. Jag får nog stänga av datorn nu. Den mår inte bra av dessa strömstötar.

Håll i hatten i dag!
Naturens krafter är starka.
Det kan märkas även på hemmaplan.

Update:
Precis när jag skulle surfa upp och uppdatera slogs strömmen av här och var borta i över en timme, innan den kom tillbaka. Strömmen lär komma och gå fler gånger misstänker jag. Stearinljusen lyser fortfarande upp huset. Hagaparken i Stockholm sägs vara skadad, likt en tornado som dragit fram.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:18 FM | Google