« Inget nytt under solen | Startsidan | Kvinnor kan inte... »

23 januari 2005

Bloggen växer explosionsartat

Rubriken ovan är tagen ur senaste numret av InternetWorld, som i förra numret presenterade en artikel där det hävdades att att kvinnor är väldigt underrepresenterade. Men läser man undersökningen som publicerades i det senaste numret så framgår det att 56 procent av bloggarna är kvinnor. En ekvation som inte går ihop.

Det är samma sak nu som förr. Inget nytt under solen. Nu när det har blivit mode i att skaffa en egen blog startar många upp en blogg, men många tröttnar redan efter några inlägg eller ett par månader.

Det var exakt samma fenomen som under 1997/1998 då Dagbok på nätet var mode, senare bytte en del namn till Reload (ett namn som syftade på att de uppdaterades ofta - som dagens blog).

Jag drev en dagboksportal och jag listade nya dagböcker/reloaders och såg dem komma och gå, många tröttnade och uppdaterade allt mer sällan och till sist inte alls. Då plockade jag bort dem. Rakt av. No mercy. En dagbok/reload/blog som inte uppdateras ska inte listas. För hur kul är det att klicka på en länk till en dagbok/reload/blog och upptäcka att senaste inlägget gjordes för flera månader sedan?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 23, 2005 06:16 FM

Kommentarer

Det finns ett stort behov för bra blogtipsforum. Intressant är ett. Nyligen är en annan. Men bara det att bloggare tipsar om varandra regelbundet är det stor sannolikhet att man får upp ögonen för nya bloggar.

Skrivet av: Kenneth datum: januari 24, 2005 09:35 FM

Frozenswede: Självklart tycker jag inte att de inte ska testa...men jag vill bara poängtera att det ger mer om man funderar en stund innan man provar....

Ett hett tips om man vill prova blogga är annars MSN Spaces, som kräver mycket litet innan man är i gång och bloggar...och massor verkar redan vara i gång...

Skrivet av: Bengt datum: januari 23, 2005 07:17 EM

Jag tycker också det är bra att folk testar. Men jag hade som krav när jag basade över "Dagbok på nätet" att de skulle ha skrivit ett tag innan jag lade in dem, bara för att de skulle få testa och se om det var något för dem.

Sedan finns det ju alltid skäl till att folk slutar även om de hållt på i ett halvår eller längre. De flyttar. Byter jobb. Får mindre fritid. Kanske inte längre har uppkoppling. Blivit nykära och inte har tid. Ja, till finns många skäl till att orken tryter eller att motivationen försvinner.

Ja, jag tyckte också att det var ganska roligt att i ett nummer får man läsa att att kvinnor är väldigt underrepresenterade och i nästa nummer att 56 procent av bloggarna är kvinnor.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 23, 2005 06:59 EM

Jag tycker nog inte som Bengt. Det är väl bara trevligt att många testar på. Bättre att testa och tröttna än att inte testa alls. Ofta är det för mycket funderande och velande innan folk tar sig för att göra saker.
Kanske några av de som inte skriver längre kom underfund med att de hellre läser. Suveränt - fler läsare för oss som skriver.
Det skulle vara kul med samma resonemang inom t ex idrotten, Det är så mänga knattar som spelar fotboll, fast de flesta slutar innan allsvenskan. Det vore trevligt om de tänkte efter innan de började springa omkring på planen. ;-)

Fast jag håller med Annica om artikeln, hur kan de påstå något som direkt strider mot de result de presenterar. Då är deras fördomar rejält inympade. Jag darrar.

Skrivet av: Frozenswede datum: januari 23, 2005 06:37 EM

I Enblogomdan så väntar jag alltid ett tag innan jag presenterar en blog. Så att man ser att de som har startat bloggen är intresserade av att uppdatera kontinuerligt och har något intressant att säga...

Intressanta bloggar att läsa helt enkelt...
http://enblogomdan.blogspot.com/

Ser också samma tendens. Just nu är det ett växande inflöde av startade bloggar, men också massor som bara startar en som det aldrig blir något av...

Samma gäller nog som det gällde för hemsidor. Det är bra att ha en anledning att starta en...

Vad vill jag säga med min blogg? Vad ska jag skriva? Har man svar på de frågorna kan man sätta igång...annars blir det nog så att man tröttnar fort...

Skrivet av: Bengt datum: januari 23, 2005 07:03 FM