« Bloggtreklöver 27 | Startsidan | Knitblogs Protest! »

17 januari 2005

Dålig grannsamverkan

Nu ska kvällspressens skriverier alltid tas med en stor nypa salt. Tråkigt egentligen, men så är det. Varför har det blivit så? För så har det inte alltid varit. Jag ogillar den utvecklingen.

Men jag läste i Expressen om den mördade deltagaren i ett populärt program som snart ska börja.

Expressen påstår sig ha varit i kontakt med flera av mannens grannar. De vittnar, enligt tidningen, om fasansfulla skrik från lägenheten.

– Som om någon utsattes för tortyr. Det var dödsångest i skriken, säger en granne som själv mått dåligt av de starka ljuden från lägenheten.

– Det höll många vakna, säger en annan granne.

Om det nu är så och inte bara några efterkonstruktioner (eller falsarier av journalisten) så undrar jag faktiskt vad det var för underliga grannar mannen hade som inte ringde polisen om de nu hörde detta de säger sig ha hört. Uppenbarligen gjorde de inte det eftersom mannen inte hittades förrän mördaren själv angav sig och ledde dem till mordplatsen.

Har det gått så långt i samhället att ingen vågar lägga sig i? Att ingen bryr sig? Herregud, skulle jag höra grannen skrika i dödsångest skulle jag inte beklaga mig över att nattsömnen blir störd utan givetvis ringa polisen. På en gång. Det hör inte till, i alla fall i min värld, att grannar låter som om de utsätts för tortyr och ger ifrån sig skrik i dödsångest per default varje natt.

Det skulle i alla fall inte vara något som bara fick mig att skaka på axlarna och strunta i saken. Hellre ringa en gång för mycket till polisen än att inte ringa alls. Nu är det inte säkert att ett samtal hade räddat mannen, den frågan kan kanske ingen svara på. Men så länge ingen kan säga motsatsen så tycker jag att grannarna påvisade osedvanligt stor avsaknad av civilkurage.

BTW – Hämnden är ljuv...jag skrev häromdagen om mina konspirationsteorier att kungens senaste uttalande var avsett att ge tillbaka för gammal ost. Nu ser jag att Expressen är inne på samma tema. Det är väl tämligen troligt att kungen inte röstar på socialdemokraterna eller sympatiserar med deras politik. Men jag hävdar fortfarande att kungen kanske borde ha läst igenom hela pärmen han fick från UD och försökt göra en egen analys och bedömning. För all fakta fanns där, dock inte skrivet på kungens näsa. Vilket kanske hade varit enklast. Men det fråntar inte ansvarsfrågan. Var det kungen eller var det UD som yttrade sig? Kungen, alltså borde han då tagit samma ansvar han nu kräver av andra, icke vid namn nämda av kungen men väl utpekade – ett faktum som en fyrklöver snabbt hakade på och för en gångs skull påvisade att de kunde gå åt samma håll och vara överens om i alla fall en fråga.

Persson är en buffel och uppträder som ett barn. Kungen är en odugling och lika barnslig han. Jag föreslår att kungen avsätts och Persson byts ut. Kungen klarar vi oss utan. Persson kan ersättas i princip med valfri socialdemokratisk politiker, utom Nuder som verkar vara en klonad kopia av Persson. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 17, 2005 5:40 FM