« Den kristna högern i USA | Startsidan | Bloggtreklöver 27 »

16 januari 2005

I valet och kvalet

En vän sa för ett tag sedan, som läst min gamla Reload sedan starten 1997 från och till:

– Din blog är tråkig att läsa numera.

Vad hon menade är nog att jag snuttifierar mitt skrivande. Jag har funderat att sluta kategorisera texterna. På något sätt hämmar det mitt skrivande tycker jag. Det var den finessen som lockade mig att gå över från min gamla Reload som jag uppdaterade manuellt till att börja använda webpupliceringssystemet MT.

Förut när jag skrev Reload var jag mer ostrukturerad, mer personlig och tog ut svängarna lite mer. Ofta var texterna längre. Det var mer schwung över det hela. Mer sting. Mer klös.

Jag vet inte hur jag ska göra. Ska jag sluta blogga och återgå till gamla Reloaden och uppdatera manuellt som förut? Eller helt enkelt strunta i att kategorisera mina inlägg? Eller börja skriva i två bloggar? En blogg för korta, snabba kommentarer och en blogg som mer liknar gamla reloaden? Eller låta allt förbli status quo och hoppas på att det löser sig av sig själv med tiden? Eller pensionera mig :)?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 16, 2005 04:35 EM

Kommentarer

Lite carpe diem kanske?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 17, 2005 02:51 EM

organisk utveckling röstar jag för: gör som du känner för i stunden! ;)

Skrivet av: Åsk datum: januari 17, 2005 02:19 EM

Chadie, jag förstår vad hon menar. Jag skriver ju för min egen skull och det måste kännas både roligt och bekvämt. Korskategorering finns i MT, men det verkar än mer splittrat.
Jag får fundera.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 17, 2005 05:52 FM

Eller bli ännu "tråkigare". Gör en bloggplan och skriv tematiskt. Efter ett tag kommer suget antagligen åter för att skriva som "vanligt". Eller så fortsätter du och kommer ta din blogg till nya höjder.

Skrivet av: N|. datum: januari 16, 2005 10:04 EM

Det har nog inte med kategorisering att göra. Ibland tröttnar vi på en skribent - man börjar tycka att man vet vad som ska komma, till exempel.
Att en person tycker att du blivit tråkigare betyder ju inte att alla har det. Istället kanske tio nya upptäckt din blogg.
Jag läser massor av bloggar - och vad jag tycker bäst om att läsa går i perioder.
Jag tror inte du ska anpassa ditt skrivande efter vad du tror din publik vill ha. Du ska skriva så som du vill skriva.

Skrivet av: Chadie datum: januari 16, 2005 08:16 EM

Dubbla bloggar tycker jag är jättebra

Skrivet av: Martin Persson datum: januari 16, 2005 07:35 EM

Kan du inte med ditt bloggverktyg korskategorisera? Det vill säga lägga många kategorier på en text som innehåller lite av varje?

Skrivet av: Jontas datum: januari 16, 2005 06:20 EM

Jag tycker du ska skaffa bredband och börja Audioblogga...skratt...men jag är väl partisk

Skrivet av: Bengt datum: januari 16, 2005 05:24 EM

Jag tycker absolut att du ska göra det som känns bäst för dig själv.

Jag har aldrig använt kategoriseringen hos någon av de jag läser hos så jag ser inte fördelen att göra det.

Chadie och i Elden har också skrivit om sina funderingar om bloggning. Jag har också funderat lite på det sedan nyår ungefär. Jag gör rätt mycket annat framför datorn och vid skrivbordet som datorn står på och kollar uppdaterade bloggar som "något slags sällskap". Men jag har kommit på att jag tycker det har blivit tråkigare att läsa, kanske att jag läst för mycket, mycket känns utslätat och föutsägbart. Jag tycker själv också att jag är mer utslätad i det jag skriver nu än förr. Kanske att jag blivit mer neutral.

Jag tycker i varje fall att det viktigaste är att den som skriver tycker det är intressant och roligt att skriva, annars tror jag inte det når fram till de som läser. Trots allt så är det ingen som har något tvång att blogga eller att läsa bloggar.

Jag är övertygad om att du kommer på något som känns bra för dig själv, det tycker jag är viktigare än vad läsarna tycker.

Skrivet av: Åsa datum: januari 16, 2005 05:09 EM