« Knitblogs Protest! | Startsidan | Weblogs goes international »

18 januari 2005

Inte visste jag att Yoga kunde orsaka träningsvärk

Ajajajaj, inte visste jag att Yoga var så fysiskt krävande. Min bild av en meditativ rofylldhet i sittande ställning fick sig verkligen en knäck. Jag vet faktiskt inte mycket om meditation om jag ska vara ärlig. Men förhoppningsvis lär jag veta mer om åtta veckor. Nu har kursen startat. Det blev en rivstart.

Jag har redan träningsvärk i muskler jag inte ens visste om att jag hade. Det ska bli intressant och se om jag kommer ur sängen i morgon :). Ryggen känns det i. Det får inte bli som förra våren då idog träning i gym resulterade i ett gravt ryggskott.

Lejonet var roligt. Jag undrar bara vad grannarna ska tro om jag gör den övningen hemma :). Den var liksom inte helt ljudlös. I utandningen ska man forma tungan och låta ett "a" följa med utandningen. Det var ganska roligt att höra hur en kvinna kunde hålla a:t nästan en halv minut längre än oss andra. Haren var jobbig, brösten var i vägen.

Det var inte så många andningsövningar, men jag antar att det kommer fler sådana. En övning var intressant, att andas in via ena näsborren och ut genom den andra och vice versa. Först skedde det genom mankraft, det vill säga att den näsborre som skulle vara inaktiv stängdes antingen via tummen eller lillfingret. Det roliga var att det funkade nästan lika bra sedan att försöka samma övning utan mankraft utan genom att enbart koncentrera sig.

Det är en grundkurs i Yoga med avspänning. En timma och 45 minuter aktivt jobbande i olika ställningar och en halvtimma avspänning. Jag föredrog den sista halvtimmen. Yoga Nidra var en upplevelse.

Vi låg alla i ett nedsläckt rum och lyssnade på instruktörens röst. Hon nämde aldrig orden "slappna av" (som vanligtvis får mig att reagera tvärtom) utan avspänningen skedde genom att bara följa hennes anvisningar. Nu var det bara en liten smakbit, men jag är redan övertygad om att Yoga Nidra är något för mig.

Jag har testat hypnos och traditionell avslappning, det funkar inte för fem öre. Det här var något helt annat. Grundbulten är att i Yoga Nidra försöker man inte slappna av, man sysselsätter sinnet med de instruktioner som ges och avspänningen sker av sig själv.

Från det sinnliga till det världsliga.

Ringde CSN i dag när jag kom hem.
Upptaget vid tjugo försök.
När jag väl kom in i telefonkön
var det inte kul att höra:

– Det är 66 samtal före dig.
  Tack för att du väntar.

Varsågod! Så lite så.
Men det var inte den månatliga
avgiften de vill ha av mig i år.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 18, 2005 04:33 EM

Kommentarer

ajajajajaj...... ja har ont i min röv hål aj nån slicka den

Skrivet av: nills datum: januari 18, 2005 05:56 EM