« Patong Beach | Startsidan | Intryck till tusen »

16 februari 2005

Avkopplande semester

Jag känner mig totalt nyhetsbefriad. Vad jag vet kan halva Skåne ha försvunnit eller det tredje världskriget ha brutit ut. Det kallas semester :). Det är semester. Att inte behöva bry sig. Att koppla av helt. Att bara leva dag för dag. Att uppleva lite annat än vardagen hemma. Men B. har lovat att spara alla tidningar han köper, så jag kan pejla läget när jag kommer hem.

Paradiset

Visst är Thailand ett paradis. Det som hände är en tragedi, men som ni kan se på kortet ovan, taget från en båt, kontrasten mot bilderna från Patong. Många turistorter blev inte alls drabbade, andra desto mer. Det kommer mer och mer turister för varje dag. Jag ser skillnad bara på dessa dagar jag varit här.

Jag tänkte på dessa kontraster när jag landade. Flygplatsen i Phuket är inte speciellt stor. Vilket kaos det måste ha varit där, detsamma gäller Phukets sjukhus som är som ett A4-hus jämfört med de stora byggnader våra svenska sjukhus är. Det är svårt att föreställa sig hur kaotiskt det måste ha varit, både för thailändarna och turisterna.

Ett rejält lappkast. Jag vaknade i morse och inte ens min mor skulle ha älskat mig då. Lite för mycket sol i ansiktet hade gett mig två stora hamsterpåsar under ögonen. Jag såg fördjävlig ut. Eller rättare sagt, mer djävlig ut än vanligt :). Så i dag har jag tagit det lugnt.

I morse när jag promenerade på stranden fick jag uppleva hur fisket går till utmed strandkanten. Mobilkameran kom till pass. Nätet drogs in för hand från var sin ände. Nätet var säkert hundra meter långt och det var cirka åtta man på var sida som drog och drog. De fick hålla på ett bra tag. Det var mest småfisk (liknade sardiner), men en och annan större fisk hade fastnat i nätet.

Fiskare

Fiskefångst

I morgon ska jag vara lite kulturell. Jag ska bland annat besöka några buddisttempel, strikt klädsel gäller med andra ord - inga bara axlar eller knän. Jag ska åka med en guidad tur (som gammal tant :-) är det helt legitimt) som ska visa oss turister lite av det okända Phuket. Thailand är ju inte bara bad och turistorter. Det finns mycket mer att se och uppleva. Jag hoppas verkligen att jag får uppleva sådant som ligger lite vid sidan om allfartsvägarna.

BTW - jag och djur. En fisk bet mig när jag snorklade. Vad ska elefanterna hitta på: nästa vecka :).

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 16, 2005 11:02 FM

Kommentarer

Jag sitter, jag är inte rädd, jag är inte rädd, under start och landning. Men det tog många år att pressa sig dithän.

Sexturism finns inte bara i Thailand. Nej, Patong och deras sexturistgator går att undvika.

Jag anser inte att jag främjar sexturismen eftersom jag spenderar pengar på helt andra normala turistaktiviteter och så får fler chansen att leva på oss turister.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 18, 2005 12:10 EM

Wow - att du klarade av att flyga så långt och trotsa din flygrädsla! Jag kommer nog alltid att få stanna i den del av världen, ville inte dö i en flygolycka! ;o)

Skrivet av: Jenny datum: februari 17, 2005 07:36 EM

Kul att läsa och följa dig! Speciellt när vintern gjort ett återbesök här.

Skrivet av: Louise datum: februari 17, 2005 09:33 FM

Du som ar sadan feminist ut i fingerspetsarna. Blir du inte stord pa alla vasterlandska gubbar som springer omkring med 14-isar? Och sa ar du har o framjar allt detta? Jag har sett att de finns for kvinnor ocksa……. He he, fin natur och snorkla, ja ja

Skrivet av: wojtek datum: februari 17, 2005 08:27 FM

Du kan vara lugn. Hela Skåne finns kvar. :) Kul att läsa om din resa.

Skrivet av: Mats Andersson datum: februari 16, 2005 05:59 EM

Ser underbart ut, och skönt att se att livet går vidare...
Jag skulle gärna åka dit och se själv, särskilt skulle jag vilja se tempel och hela kulturen, visa gärna var du varit på guidad tur ;) - det är jättespännande...

Skrivet av: sara datum: februari 16, 2005 11:48 FM