« mars 11, 2005 | Startsidan | mars 13, 2005 »

12 mars 2005

Fel låt vann, säger jag redan 21.00

Jag har inte sett delfinalerna i år, så jag vet faktiskt inte hur de andra låtarna har varit. Men efter att ha kollat in de tio finalisterna säger jag på förhand att fel låt vann – innan ens omröstningen har börjat, för det fanns ingen rätt låt i startfältet. Ingen stack ut. Ingen var så där riktigt bra. Ingen hårpälsresare. Inte ens de förhandstippade favoriterna var bra. Sorry. Vi får nog kvala in till Melodifestivalen år 2006. Mikaels intervjuer av artisterna var kvällens stora behållning. :) Nu har jag stängt av TV:n. Helt ointressant vem som vinner. Jag som har sett varenda schlagerfestival genom tiderna, utom det året ABBA vann – då var jag på Mallorca.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:06 EM | Google

Problem med kommentarerna

Jag fick ett mail som berättade att en person har svårt att läsa kommentarerna till mina inlägg. Sidan är blank och personen måste markera texten för att den ska framträda. Fler som har problem med detta i min blog?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:41 EM | Google

Muslimska ledare fördömer bin Ladin

Muslimska ledare i Spanien har utfärdat en Fatwa, ett religiöst påbud mot terrornätverket al-Qaidas ledare Usama bin Ladin, enligt CNN:s hemsida, skriver Ekot. Det är bra att de tar avstånd från terrorister och terrorverksamhet.

Ett religiöst påbud?
Dagens understatement?

Fatwa är väl mer än så? Den brittiske författaren Salman Rushdie fick en Fatwa. För många år sedan förklarade Irans högste ledare Khomeini att Rushdie med boken Satansverserna hade hädat islam och att författaren förtjänade att dö. En belöning på motsvarande 20 miljoner kronor utlystes för den som dödade Rushdie.

Irans regering har inte upphävt själva Fatwan, den religiösa dödsdomen – men säger sig inte vilja slutföra den längre. Upphäva Fatwan kan bara Khomeini göra och han är död. Det finns fortfarande hårdföra militanta muslimer som menar på att de tänker verkställa dödsdomen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:28 FM | Google