« mars 17, 2005 | Startsidan | mars 19, 2005 »

18 mars 2005

Bloggexpert? Då kan nog även jag titulera mig som en sådan.

Frank torsdag del 1 tog upp bloggar några minuter in i sändningen.

En bloggexpert var med sades det. Och? Vem? Hmmmm....Christopher Papastefanou?

Även här hörde jag frasen att en blog är jämförbart med en dagbok på nätet :). Den kopplingen, som en del ogillar, lär bli svår att bli av med. För mig spelar det ingen roll. Different names. Same shit. Fast byt ut shit mot något positivt. Samma namn, samma vilja att uttrycka sig i ord. Att blogga betyder att man använder ett webpubliceringsssystem – resultatet blir en blog. Fast å andra sidan, det finns folk som bloggar som skriver rena rama dagböckerna. I dag åt jag fil till frukost. Jag tog en sväng på stan. Jag tittade lite på TV....

Mitt Aktuellt diskuterades. Den sidan föll inte bloggexperten på läppen. Hemmabygge och jag vet inte vad han klankade ned på. Content is king. Långa poster? Tre rader och fyra länkar betyder inte fler läsare per automatik. Tvärtom, Monica är expert på skrivande och vet hur man handskas med orden och då är det en ren njutning att läsa texterna, hur långa de än är. Monica har det som yrke att handskas med bokstäver, forma dem till ord och texter.

Barseblog var bloggexperten lite mer nådig gentemot.

Bägge bloggarna ser ungefär likadana ut, bortsett från färgerna och menyns placering på sidan. Kategorier och länkar finns på bägge bloggarna, flöden likaså. MT eller b2evolution? Verktyg som verktyg. Ingen av dem är ett hemmabygge direkt, vilket Monicas blog påstods vara. Nej, tummen ned för bloggexperten :). Lite mer research innan sändning skulle inte sitta fel.

Jag reagerade även på rådet att inte skriva politiska texter för att det kan orsaka långa diskussioner på bloggen. Tja, det finns fler ämnen som kan göra det. Skriv något om bloggosfären och det kan rendera i hur många inlägg som helst. Debatten är fri så länge den hålls inom nätetikettens ramar, vilket ämne det nu än gäller. Den som inte kan hålla sig till vett eller etikett i sina inlägg brukar faktiskt modereras av de flesta bloggare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:21 EM | Google

Lagligt att mörda sin fru

Ja, i Syrien och Haiti har en man rätt att mörda sin fru om hon varit otrogen. I Israel får inte kvinnor skilja sig utan mannens medgivande. I Nigeria kan män misshandla sina fruar utan att riskera straff. I Jemen måste en gift vinna lyda sin make och tillfredställa hans sexuella behov. I Saudiarabien får kvinnor inte köra bil. I Libanon och Guatemala kan män kidnappa kvinnor utan att straffas, under förutsättning att de gifter sig med sitt offer. Bra början på ett äktenskap.I Kuwait har kvinnor ingen rösträtt. Blir du våldtagen i Pakistan krävs det fyra manliga vittnesmål för att våldtäkten ska anses kunna vara bevisad.

Equality Now har påvisat detta i en rapport och bara ett fåtal av de 45 länder i Equalitys Nows rapport har gjort något åt diskriminerande lagar eller sedvänjor, trots alla löften vid kvinnokonferansen i Peking för tio år sedan. Kolla gärna på web-sändningen nedan. Du lär bli förvånad, över sakernas tillstånd runt om i världen.

Press Conference 02 March 05: Ms. Meryl Streep, actress; Ms. Maha Abu-Dayyeh Shama, Director of the Women's Centre for Legal Aid and Counseling, Jerusalem; Ms. Taina Bien-Aime, Executive Director of Equality Now; Ms. Susana Chiarotti, Regional Director of CLADEM, Argentina; Ms. Jessica Neuwirth, President of Equality Now; and Ms. Sapana Pradhan-Malla, President of the Forum for Women, Law and Development, Nepal, will brief on the Equality Now Beijing +10 campaign against sex discriminatory laws [Webcast: Archived Video - 50 minutes ]

Visst har vi kvinnor det bra i Sverige. Vi får rösta. Vi får köra bil. Vi har något som kallas våldtäkt inom äktenskapet och som kan bestraffas. Att misshandla sin partner är inte lagligt utan den som gör det riskerar straff, om det nu går så långt att dom fälls. Men det har jag skrivit om tidigare att det är lite si och så med det. En våldtäkt är en våldtäkt utan att det krävs fyra manliga vittnen som kan ställa upp och bevisa att de bevittnat våldtäkten.

Men vi är inte jämställda i Sverige. Det råder inte jämlikhet mellan könen. Men i ett globalt perspektiv är vi i alla fall på god väg. Jag är förhoppningsfull.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:36 EM | Google

Bloggtreklöver 37

Rebeccommended

Se till vänster, där går en arab

Leo Kommenterar

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:16 FM | Google