« mars 19, 2005 | Startsidan | mars 21, 2005 »

20 mars 2005

Formel 1

2005 Formula Malaysian Grand Prix och ingen Schumacher i sikte på prispallen (varför tänkar jag alltid på bröd när jag hör detta efternamn?). Michael Schumacher blev sjua och hans bror blev femma. Fernando Alonso (Renault), vann före Jarno Trulli (Toyota), och Nick Heidfeld (Williams) som kom på tredje plats. Tack för lite variantion på prispallen. Kul med nya ansikten. Nya vinnare.

BTW - Vårdagsjämning. Det låter smutt. Solen står i zenit vid ekvatorn och dagen och natten lika långa eller korta, välj valfritt alternativ. Ljuset och mörkret balanserar varandra. Inte för att jag har några vårkänslor, men visst går det åt rätt håll.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:59 EM | Google

Nyhetstorka? Då drämmer vi till med något som skrämmer skiten ur gemene man. Nåt måste vi ju locka läsare med!

första sidan i Aftonbladet i går.

EXTRA
5 DÖDA
I INFLUENSA
I SVERIGE - trots att de hade fått
VACCIN

Nu är det så att ett vaccinet skyddar inte den vaccinerade hundraprocentigt från att få influensa av typ A. Men skyddet är upp till 70 procent, så givetvis lönar det sig att vaccinera sig. Alla över 65 år bör vaccinera sig, allrahelst om de lider av andra krämpor som kan göra att influensan drabbar dem hårdare än en frisk yngre person.

Just nu uppskattas att fem till tio procent i Sverige ha influensan. Att det då medfört att fem äldre personer avlidit i år är beklagligt, men inget ovanligt. Dödsfall sker vid varje influensaepidemi. Rubriken och artikeln i sin helhet känns bara som skrämselpropaganda. Nyhetstorka? Då drämmer vi till med något som skrämmer skiten ur gemene man? Nåt måste vi ju locka läsare med! Är det så de resonerar på kvällsblaskorna?

Det som däremot var intressant, med tanke på diskussionen om att ett eventuellt utbrott av fågelinfluensan skulle kunna hejdas med Tamiflu, var att den omtalade medicinen medicinen Tamiflu inte var speciellt effektiv ens mot en influensa av A-typ.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:45 FM | Google