« april 3, 2005 | Startsidan | april 5, 2005 »

4 april 2005

Guldkant

Det är mail som nedan som ger livet en guldkant, i alla fall när det gäller Internet.

Vill bara skicka till Dig en STOR tack! För att 6 veckor sedan visste jag inte ens vad ordet "taggar" betyder och nu ligger jag ute med en egen websida som låter duga. Och det är Din förtjänst... eller snarare dina pedagogiska förklarningar på nätet. Tack Annika

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:16 EM | Google

Femanism

Jag försökte komma in på Södra teaterns hemsida, men jag kommer inte in med vilken browser jag än försöker med, förutom Internet Explorer – men där funkar inte Flash så däringa jättebra.

Det jag ville kika på var att jag minns att jag läste häromveckan om att det skulle vara en feministgala där i kväll. Inte för att jag tänkte gå på den :). Jag har inte för vana att bevista dito arrangemang.

Men Ayesha som ska vara konferencier läste jag om i City Stockholm och det som hade fastnat i minnet var att hon ville mynta ett nytt uttryck - femanism.

Femanism tycker jag var ett så lyckat ord, för det beskriver vad det handlar om. Fler män måste engagera sig för jämlikhet och jämställdhet. Det är männen som måste influeras. Femanism. Smaka på ordet. Jag tyckte om det.

Detta med tanke på att i dag lanseras en feministisk rörelse som siktar på riksdagen i valet 2006.

Föreningen är antipatriarkaliskt och feministiskt, men vill inte kalla sig för ett kvinnoparti. I september ska rörelsen hålla ett medlemsmöte. Då ska man ha formerat sig kring en politik och ta beslut om hur organisationen ska se ut.

Feministiskt initiativ kallar sig föreningen och vad jag kan se finns bara kvinnor med i styrelsen. Jag hade gärna sett en eller flera män med i styrelsen för att tycka att detta vore ett alternativ att ta på allvar i valet 2006. Jag skulle aldrig rösta på ett parti med bara män i styrelsen.

Feministiskt initiativ

Fy för den lede FI,
var det första jag
tänkte på när jag såg loggan.
Ja, jag har lite udda fantasi.
Ja, jag känner mig kluven.

Jag tror att borgarna vinner valet 2006.
Jag tror att detta splittrar vänsterblocket
till borgarnas fördel.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:41 EM | Google

Intressant.se

Chadie säger adjö till Intressant.

Jag är böjd att hålla med Chadie. Detta har jag känt en längre tid. Jag själv har skrivit sedan 1997 och det har bara rullat på. Det är nu de senaste två åren som jag tycker mig märka att en viss hysteri har uppstått i den så kallade bloggosfären.

Det ska listas, rankas och det ska betygsättas. Jag tycker inte om denna utveckling. Johan, du får ursäkta mig. Har det inte framgått att fusk och fiffel är inget fenomen som ens bloggosfären är fri ifrån? Dessutom tycker jag synd om de som aldrig kommer med på några listor eller, som nu kanske bara får minuspoäng i betyg. Att bloggarna dessutom ramas in numera i Intressant är inget som i mina ögon är något önskvärt.

Jag tycker att Nyligen och Intressant är bra som pingtjänster, likt tjänsterna Sweblogs och Var är du?

BTW - för dig som är novis vid spisen har Intressant
bra information om vad en blog är och hur det funkar.
Dit hänvisar jag alla som mailar mig privat och
ställer frågor om vad en blog är och hur man börjar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:04 FM | Google