« april 5, 2005 | Startsidan | april 7, 2005 »

6 april 2005

Bill Wyman eller Bill Wyman?

I Sverige stämmer vi inte kreti och pleti dagligdags. USA är stämningarnas förlovade land. Advokaterna har stämningar som levebröd, en del specialiserar sig på masstämningar och stämningar i största allmänhet.

Detta var nedan bland det roligaste jag läst på länge. Kanske ingen nyhet, men jag har inte sett detta tidigare.

Bill Wyman stämmer Bill Wyman, men Bill Wyman hette Bill Wyman innan Bill Wyman tog sitt artistnamn. Lät det krångligt?

Saxat från en mailinglista i dag.

Will the Real Bill Wyman Please Stand Up?
Pop music journalist Bill Wyman is being threatened with legal action by attorney Howard Siegel, of Pryor Cashman Sherman & Flynn, representing former Rolling Stones member, Bill Wyman. Journalist Wyman was asked to "cease and desist" using his name, unless he could prove that he had obtained it legally and included a disclaimer in everything he wrote "clearly indicating that [he is] not the same Bill Wyman who was a member of the Rolling Stones." Journalist (and avid Rolling Stones fan) Wyman remembered from musician Wyman's autobiography, Stone Alone, that he was actually born William George Perks and did not change his name to Bill Wyman until 1964. Journalist Wyman, born in 1961, is considering asking Mr. Siegel's client to "stop using a name [he has] claim to by several years.".
Source: Atlanta-Journal Constitution
[Posted December 20, 2002]

Utförligare läsning finns på:
http://www.american-reporter.com/2,608/1095.html
http://www.overlawyered.com/archives/02/dec1.html

Det är så otroligt så jag knappt kan tro på det.
Men det har diskuterats på Slashdot.com och då
måste det ju vara sant, eller hur? :-))

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:55 EM | Google

Avflyttningsstädning

Att göra en riktig avflyttningsstädning verkar inte vara på modet numera.

A och O när man flyttar är väl att städa efter sig? När jag flyttade in i min Tigerlya på sjunde våningen var det så skitigt i hela lägenheten att en städfirma fick komma och städa innan jag flyttade in mina pinaler. Det blev nog ganska dyrt för den f.d hyresgästen.

Sjunde våningen var för högt för mig. Att jag är höjdrädd vet jag, men jag visste inte om att jag är såååå höjdrädd att så fort jag går ut på balkongen upplever jag en känsla av att sugas ned, alternativt falla ned till marken. Det har inte funkat med att försöka med att i små doser vänja mig.

Jag är ju även flygrädd. Jag brukar inför flygningar köra mantrat - jag är inte rädd, jag kan flyga, jag är inte rädd, jag kan flyga. Det mantrat passar inte så bra i alla lägen :). Jag är inte rädd, jag kan hoppa, typ!

Nu har jag fått en ny Tigerlya på andra våningen i samma hus. Där känner jag inte av min höjdrädsla utan kan stå på balkongen och njuta av utsikten, fast det är ingen sjöutsikt längre :(. Behändigt, med tanke på flytten menar jag. B. ska hjälpa mig med de tunga sakerna i helgen, men jag åker jo-jo nu upp och ned med pinalerna.

Men till min besvikelse så har jag fått börja med att städa. Jag tog dit portvakten (fast så heter det inte numera, bovärd kallas det visst) i går och visade henne på den bristande städningen och förhoppningsvis får jag reducerad hyra i en månad som kompensation.

Jag hatar att städa, i alla fall andras skit. Det gör ju inte saken bättre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:42 FM | Google

Dålig tajming

Påven Johannes Paulus II ligger på lit de parade och ska begravas nu på fredag. De måste ha balsamerat kroppen antar jag, för att förhindra den naturliga förruttnelseprocessen.

Påven begravs på samma dag som vigseln mellan prins Charles och Camilla Parker Bowles skulle ha skett. Nu skjuts bröllopet fram en upp en dag och sker på lördag i stället. Fast med tanke på hur många herrans år de har prasslat, så spelar nog varken en dag till eller från någon roll.

En konspiratoriskt lagd person kan kanske tycka att högre makter genom detta har påvisat sin syn på deras förhållande :).

Hans mor är emot bröllopet. Det brittiska folket verkar i gemen också ha sina synpunkter på det hela. Många inbjudna har tackat nej till att närvara vid bröllopet. Fler lär passa på att skylla på förhinder när det skjuts fram en dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:53 FM | Google