« april 7, 2005 | Startsidan | april 9, 2005 »

8 april 2005

.htaccess

Refererspammet har lugnat sig lite tycker jag, men det finns några som envisas in absurdum. En url har till och med ordet suchmaschinenoptimierung.xx.xx med i domännamnet. Ganska givet vad det handlar om med andra ord.

Det här med .htaccess-filer är inte min bag. Jag har letat runt på nätet och fastnade för denna variant, där jag blockar några urlar som verkar vara mest aktiva just nu. De flesta kommer från en url (i olika varianter) som leder till ett tyskt sjukhus. Snacka bad PR.

Så om ingen kan läsa min blogg i kväll, i natt eller i morgonbitti så beror det på att jag ha schabblat till det rejält. Jag kan se bloggen, men frågan är om andra kan, exempelvis de som vill läsa bloggen eller sökmotorernas spindlar som ilar runt på webben?

Vad gör ni andra åt det här med refererspam?
Finns det några syntaxfel i detta nedan?
Kommer det att funka? Den som lever får se....

Bra fråga, om jag kanske spärrat ut alla nu :)?

// Annica Tiger
-----------

<Files .htaccess>
order allow,deny
deny from all
</Files>

SetEnvIfNoCase Referer "^http://xx.xx" BadReferrer
order deny,allow
deny from env=BadReferrer


SetEnvIfNoCase Referer "^http:/xx.xx" BadReferrer
order deny,allow
deny from env=BadReferrer


SetEnvIfNoCase Referer "^http:/xx.xx" BadReferrer
order deny,allow
deny from env=BadReferrer

Annica Tiger 7:33 EM | Google

Hall of Fame

Hall of Fame

Hall of Fame? Vad gör jag där? Nehej, lite besviket – var det bara Walk of Fashion i Kista galleria (annons i Metro i dag). BTW - kanske läge för en omvänd Bill Wyman:are? Släktnamnet Tiger är bra mycket äldre än klädföretaget Tiger eller krogen Tiger :-).

En gång fick jag faktiskt ett mail med en fråga om det var jag som ägde krogen Tiger på Kungsgatan i Stockholm, som vad jag minns numera har bytt namn. Klädföretaget Tiger, undra hur intresserade de är av domänen www.tiger.se?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:07 EM | Google

Levande flådd

Djuren flås levande i Kina för att bli pälsar i Europa. Jag har skrivit förut om hur illa hundar och katter behandlas och att även de flås levande. Har du inte läst den texten gör det. För där ges exempel på hur det fifflas och fufflas med pälsarna. Bakom exotiska namn döljs den nakna sanningen.

Tvättbjörnarna röner tydligen samma hemska öde.

Djurens rätt kämpar för ett importförbud av framför allt katt- och hundskinn.

Ytterst ansvarig för frågan är jordbruks- och konsumentminister Ann-Christin Nykvist.
– Hon har drivit den frågan i ministerrådet för att försöka få till stånd ett importstopp i EU, säger pressekreterare Anders Grönvall.
– Men vi har upptäckt att det blir svårt att få igenom det här. Vi har stött på patrull om man säger så, säger han.

Stött på patrull? Och? Är vi en lydstat under EU. Kan vi inte stifta svenska lagar? Förbjuda import till Sverige? Föregå med gott exempel och sedan försöka påverka resten av Europa via EU? Jag ger mig sjutton på att det där med att "stött på patrull" är den vanliga gamla visan. Olika intresseorganistation kör lobbyverksamhet och sätter käppar i hjulen för att gynna sina egna intressen. Det kan inte vara omtanke om djuren och hur pälsarna produceras, bland annat då i Kina – men det förekommer även i andra länder.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:44 FM | Google