« april 18, 2005 | Startsidan | april 20, 2005 »

19 april 2005

www.antidiskrimineringsbyran.se

http://www.antidiskrimineringsbyran.se/

Felstavningen av ordet rassistiska är
det en medveten pekning åt ett visst håll?

Antidiskrimineringsbyran

Men samtidigt givetvis dumt. Vilka idioter går och hackar en sida/förstör en hemsida via abuseinlägg (det framgår ju inte riktigt vad som föranlett stängningen av hemsidan) bara för att en annan antidiskrimineringsbyrå (se kommentarerna) har haft synpunkter på glassen Nogger och 88:an? Barnsligt värre. Eller har nedsläckningen av hemsidan andra orsaker?

Men lite tragikomiskt är det.

Update:
Centrum mot rasism (CMR) är en ideell paraplyorganisation som startade, på regeringens initiativ, år 2005. På regeringens hemsida finns en länk till Sverige mot Rasism. Där hittar jag länkar till en hel hoper antidiskrimineringsbyråer. Olika urlar och domäner. Förvirrad kan vem som helst bli för mindre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:45 EM | Google

Grävande journalist får inget skydd

Saxat ur Journalisten:

Göteborgs-Postens kriminalreporter har, i likhet med många andra kriminalreportrar, utsatts för hot i tjänsten. Men tidningen vill inte betala skydd i den omfattning han anser vara nödvändig. Istället får han själv stå för merkostnaderna.

Ja, det är säkert tryggare att skriva om B-kändisarnas silikontuttar eller om något annat ofarligt. Men jag och säkert många andra nöjer oss inte med att läsa sånt skit. Jag uppskattar hellre en artikel som går på djupet och har substans, som granskar och har en underbyggd research bakom sig. Det fria ordet är hotat om ingen vågar granska Hells Angels, Bandidos, de olika maffia-liknande nätverken och andra kriminella element i samhället.

Inte undra på att vi har den journalistik som vi har i dag om de grävande journalisterna inte kan göra sitt jobb i trygg förvissning om att när de blir hotade så får de den hjälp av tidningen som behövs för att få ett fullgott skydd.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:52 EM | Google

Bondfångeri?

Låter ju för bra för att vara sant. Tänk att bli av med studieskulderna jag betalat av på i vet inte hur många år, enligt beräkningarna har jag sju år kvar och betalar sanslöst mycket varje månad med tanke på min usla ekonomi just nu.

Tävla i vår enkla och roliga tävling där du kan vinna tillbaka ditt studielån. Besvara frågan och fyll i namn och e-postadress. Klicka på Tävla nu-knappen. En lycklig vinnare får sitt studielån betalat av Monster! Vi tar även hand om vinstskatten på 56% (Totalt vinstbelopp upp till 156 000 kr).

Vad är haken? Jo, att man ska värva nya som tävlar för att överhuvudtaget ha en chans att vinna. Då var det mindre intressant. Vad vinner de på detta? Ett register med mailadresser? PR?

// Annica Tiger

Hej Annica,

Nu är du anmäld i Monsters tävling där du kan vinna tillbaka ditt studielån.

ÖKA DINA CHANSER ATT VINNA - tipsa dina vänner om tävlingen! Ju fler tipsade vänner = desto högre finalpoäng till dig.

Kopiera texten här nedanför mellan strecken och klistra in i ett nytt e-postmeddelande och skicka till dina vänner.
_____________________________________________

Hej!

Monster har en tävling där du kan vinna tillbaka ditt studielån.

Klicka på länken och var med i tävlingen du också!

P.S. Skynda dig. Tävlingen pågår bara till den 13 maj 2005.

Annica Tiger 2:06 EM | Google

Diskriminerar Volvo kvinnor?

Volvo har ett längdkrav för montörer, den som söker arbete måste vara minst 163 och max 195 centimeter lång. Skälet till detta anges ha införts av arbetsmiljömässiga skäl. Jag tror inte Volvo har bestämt detta på måfå. Den som jobbar där kanske bör ha en viss längd för att undvika sträckningar och andra arbetsrelaterade skador?

JämO har stämt Volvo Personvagnar AB för brott mot jämställdhetslagen. JämO företräder en kvinna som inte fick ett jobb på Volvos fabrik i Torslanda på grund av att hon var för kort. Visst kan det tyckas att detta längdkrav utestänger nära 28 procent av kvinnorna i Sverige från möjligheten till anställning som montör hos Volvo, medan mindre än en procent av männen utestängs. JämO menar att längdkravet är en form av indirekt könsdiskriminering. Men är det verkligen det?

En gång i tiden hade polisen krav på att sökanden skulle vara minst 165 cm långa, vilket numera (efter koll med rekryteringen) har omformats till "att sökanden skall ha en lämplig kroppskonstruktion", (skall synas bakom polisbilen som tjejen jag talade med fyndigt tillade) vilket med andra ord gör att en person som är 158 cm (som jag) direkt är ute ur leken. Ja, nu tänkte jag inte söka som polis, men jag ville bara kolla vilka krav de har på längd. Dessutom, läser man om urvalsprocessen, förstår man att kraven är höga, vilket gör att många kvinnor faller bort - sannolikt även en del män.

Jag minns när jag gick stolpkurs på Televerket och vi skulle ta ned herr Fällman från en stolpe. Herr Fällman simulerade en vuxen person som ramlat baklänges och hängde upp och ned i stolpen, fäst enbart med stolpskorna. Det var inte lätt. Jag kan erkänna att jag orkade inte plocka ned herr Fällman. Men detta var en fortbildningskurs, så det var intet som påverkade mitt jobb, förutom då att jag själv insåg att klättra i telestolpar var nog inte min melodi.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:03 EM | Google