« april 21, 2005 | Startsidan | april 23, 2005 »

22 april 2005

Tele2 Turbo

För bra för att vara sant?

Vem vill inte surfa snabbare?
Vem vill sitta vid ett sunkigt modem?
Men funkar verkligen detta?
Jag ska testa en månad gratis.
Obs, ingen reklam – fast
Tele2 ligger mig varmt om hjärtat
eftersom jag tidigare jobbade där.

Högre fart med Tele2 Turbo - surfa upp till 4 gånger snabbare.

Tycker du det går segt att läsa favorittidningen på nätet eller kolla e- posten? Då har vi en god nyhet för dig som har en uppringd Internetanslutning från Tele2. Med Tele2 Turbo surfar du upp till fyra gånger snabbare än med din vanliga uppkoppling.

Allt du behöver göra är att ladda ner ett program som packar ihop innehållet på dina favoritsajter och ökar överföringshastigheten. Det innebär att din uppringda anslutning kan få en upplevd hastighet som motsvarar upp till 224 kbit/s!

Rapport kommer senare om det fungerar eller ej.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Google

1.500 i lönesänkning

Allt fler företag kräver att de anställda går med på lönesänkningar. Enligt LO är detta en tendens som är på uppgång. Jag tycker det är oroande. Sänkta löner för att förhindra att jobben flyttas utomlands, exempelvis till våra nya EU-grannar, som har en betydligt lägre lönenivå - å andra sidan har de inte lika höga levnadsomkostnader som vi har i Sverige.

I Örebro kräver företaget EMBA att de anställda ska gå med på en lönesänkning på 1.500 kronor i månaden, ett skiftavtal som tidigare förhandlats fram. Jag tror inte att det blir någon produktionsökning eller vinst genom att sänka lönerna. Hur blir det med motivation och arbetsmoral? En morot ska vara positiv, inte negativ i form av lönesänkning.

Detta hörde jag på Rapport i går, men jag hittar inget på nätet, förutom Rapportsändningen från i går då.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:25 FM | Google

Bilbesiktningsmutkolvar

Förut var det Systembolaget som hade anställda mutkolvar. Nu är det Bilbesiktningen som är på tapeten. Vad blir det härnäst?

Härvan kring misstänkta mutor
inom bilprovningen växer.

Två bilimportörer som levererat stora mängder alkoholdrycker till männen åtalades samtidigt för bestickning. Även en kriminell bilsmugglarliga i Göteborg har, enligt åtalet, betalat för att en av besiktningsmännen skulle besiktiga just deras bilar.

Först när jag hörde om dessa oegentligheter som pågått inom Bilprovningen trodde jag först att det var vanliga människor som mutat sig till att bilen ska klara besiktningen, trots fel och brister, i form av en flaska whiskey eller en femhundring. Men det verkar vara värre än så. Mycket värre än så. Att anställda vid Bilprovningen lierar sig med kriminella bilsmugglarligor eller oseriösa bilimportörer är skrämmande. Hur långt in i vårt samhälle går egentligen dessa kriminella organisationers tentakler?

För några decennier sedan var det allmänt känt att tjejer som besiktade bilen ofta fick bilen igenom besiktningen utan anmärkningar om hon spelade bimbo-spelet, klädde sig lite sexigt och spelade allmänt dum. Jag minns att killar, som inte ville riskera att bilen inte gick igenom besiktningen, skickade iväg fruarna, sambon eller flickvännen iställer för att själva besikta bilen. Det tror jag inte funkar i dag. Tack och lov. Nog för att jag tror att en och annan fortfarande försöker.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:53 FM | Google