« Bloggtreklöver 43 | Startsidan | Flashbloggning »

21 april 2005

Grattis till alla 212 bloggar som fick röster i IW

Jag fick ingen InternetWorld i brevlådan i går, jag hoppas den kommer i dag. Iréne fick den i går och var snabb ut med listan. Jag har ju förstått att jag hamnade på sjunde plats i deras omröstning. Men jag är mer intresserad av hela listan och jag hoppas att de listar alla som det har röstats på i tidningen. 2029 har röstat på 212 bloggar.

Nu minns jag knappt hur listan såg ut, men jag kommer ihåg att jag saknade en hel del bloggar som borde ha platsat på listan. Jag hoppas att de kommer att listas i tidningen. Det finns så många bra bloggar, alla förtjänar att omnämnas i tidningen om de så bara fått en röst eller två.

Vad det gäller själva omröstningen är jag lite skeptisk. Det var inte många som röstade. Hur ska det tolkas? En omröstning som sker på en stor nätsajt och som inte engagerar fler? Det i sig är ett misslyckande och kanske påvisar att bloggar inte är något som engagerar andra än bloggare? Det är lite inavel inom bloggosfären. Även om nu media har skrivit mycket om bloggar på sista tiden så tror jag att gemene man inte aktivt dammsuger nätet efter bloggar att läsa. Det finns så mycket annat intressant på nätet, än bara bloggar.

BTW - jag minns att jag undrade varför denna "tävling" eller vad man ska kalla den, kom till överhuvudtaget? Som en del minns var det mycket snack om InternetWorlds artikel om framgångsrika bloggar. Kanske ville de med denna omröstning ge alibi åt artikeln? Men det sprack ju lite, eftersom inte alla av de fyra bloggar som de skrev om hamnade på de tio första platserna.

Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det faktum att jag hamnade på sjunde plats. Det plus ICA-kurirens rubriksättning kan ge vilken bloggare som helst blogghäfta. Jag tycker inte om tävlingar och listor. Det blir alltid förlorare i slutändan. Vem vill vara en förlorare? Ingen ska behöva känna den känslan i samband med bloggning. Det ska vara roligt att blogga. Det är läsarna som ska sporra eller ens inre driv och lust att skriva, inget annat.

Update:
Listan finns publicerad i sin helhet på IW.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 21, 2005 06:07 FM

Kommentarer

Bloggar man av den anledningen att man vill ha många träffar så kommer det inte att funka i längden. Dock erkänner jag att ju mer träffar jag får, ju mer smickrad blir jag för det är ju trots allt en indikator på att någon är intresserad av mitt babbel.

Konspirationsteorier från vissa håll orkar jag bara inte med längre. Listan är som den är och det är väl bara att acceptera. Det intressanta blir att se topp 50 för där tror jag att fler av mina favoriter finns med.

Skrivet av: Jerry datum: april 21, 2005 10:05 FM

Det är verkligen kul att du kom med bland de tio.
Och det var en överraskning för mång tror jag att en blogg om mode kom bland de tio. Och kul att copyriot klämde sig in där på toppen, fast inte så överraskande. Det är ett stort nätverk som stöttar copyriot, egentligen borde den fått ännu många fler röster.
Men när det blev så få röstande är det ett bakslag för tävlingar i bloggeri, för det är precis som du skriver: finns det vinnare så finns det förlorare. Och det är inte för att vinna eller förlora vi bloggar.

Skrivet av: Chadie datum: april 21, 2005 08:53 FM

"Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det faktum att jag hamnade på sjunde plats. Det plus ICA-kurirens rubriksättning kan ge vilken bloggare som helst blogghäfta. Jag tycker inte om tävlingar och listor."

Nää det är fåneri i megaformat. Samtidigt gladde det mig att du kom så högt. Tror att jag skrev det i ngn annan kommentar, men det bevisar faktiskt att det inte bara var Timbro som röstade.

Det jag tycker är knepigt är att de över huvudtaget gjorde en lista på vilka man FICK rösta på, även om de gjorde det lilla tillägget att man kunde rösta på vad man ville på sista readen eller hur det nu var.

Chadie skrev ju oxo om det där. Tänk om hon hade mailat alla i sitt nät..

Och det är en bra kommentar. För hur gick det till egentligen..?

Skrivet av: Jinge datum: april 21, 2005 08:22 FM

Med "förlorare" menade jag inget negativt. Jag försökte bara få fram att en del kanske känner sig åsidosatta eller att de undrar "duger inte min blogg". Sådana tankar ska ingen behöva ha, det förtar kanske lusten att blogga?

Jag håller med dig, det ska vara kul att blogga och antalet besökare spelar ingen roll. Vad ska man med 10.000 besökare till om de inte är intresserade och kommer tillbaka?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 21, 2005 08:19 FM

Ajj..nu är jag förlorare...skratt
Jag tar inte illa upp. Det viktiga är ju att det är kul att blogga inte att man har 10 000 läsare.

Skrivet av: Bengt datum: april 21, 2005 06:35 FM