« Knaperstekt valfläsk | Startsidan | Intressant.se »

3 april 2005

Högerextrema nätverket Engelbrekt

Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Erik Slottner var kanske lite för utmanande för moderpartiet KD? Att ungdomsförbundet har en ordförande som öppet visar sin sexuella läggning, samt har liberala åsikter om abort och homosexuellas rätt att få gifta sig ses nog inte med blida ögon inom moderpartiet KD. Fusk och fiffel kanske kommer att fälla honom.

Den tippade efterträdaren Charlie Weimers var den som grundade det högerextrema konservativa nätverket Engelbrekt (där merparten av medlemmarna var kristdemokrater och moderater), är det verkligen ett bättre alternativ för moderpartiet KD? När nätverket Engelbrektare upplöstes gick flera medlemmar in i nationaldemokraterna. Bara det säger en hel del om vilka unkna värderingar som nätverket måste ha haft, fortfarande har.

Vi tycker att det ska finnas ett medicinskt råd som tar ställning till abort. Som vi ser det ska inte kvinnan bestämma detta, sa Charlie Weimers i en intervju med Nya Dagen 2001.

Fyra år. Han påstår att han ångrar sitt uttalande. Visst människor förändras. Men när det gäller politik brukar värderingar ofta sitta i ryggmärgen. Hur många vänsterpartister blir moderater, eller vice versa?

// Annica

Annica Tiger april 3, 2005 03:37 EM

Kommentarer

Nu blev det Ella Bohlin istället. Verkar vara en bra tjej! Jag tror att denna utgången var väldigt lycklig för KDUs framtid!

Skrivet av: Andreas Cuca datum: maj 7, 2005 01:28 EM

Verkar inte kommit med förra komentaren...

kolla gärna in vad jag tycker på min blogg...
http://westerstrand.blogspot.com/2005/04/slottner-i-tv-soffan.html
tidigare komentarer finns också...

jag tycker Erik är bra förmodligen bättre än någon av de två som nu verkar slåss om platsen. Men jag vet inte och de gör nog välldigt få i media också...

Skrivet av: Magnus datum: april 12, 2005 04:30 EM

läs gärna vad jag skrivit om det på min blogg...

Jag tycker Erik är duktig förmodligen duktigare än de som nu nomineras... (de är två) tyvärr vet jag inte riktigt säkert vart någon av de två står... de är trots allt ungdomsföbundet...

Skrivet av: Magnus datum: april 12, 2005 04:25 EM

Han var 18 då... ja jag känner en hel del vänsterpartister som svängt över till höger vid äldre ålder...

Skrivet av: Magnus datum: april 12, 2005 03:52 EM

Men närmar de sig vardagen? I och med bytet av ordföranden?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 4, 2005 10:21 FM

Även om jag själv inte är kristdemokrat så anser jag att det är på tiden att de börjar närma sig vardagen och verkligheten, och det har de börjat göra genom sitt ungdomsförbund. Men jag håller med dig samtidigt, det kommer nog inte att ses med blinda ögon.

Ett litet kortare inlägg än vad jag brukar skriva :)

Skrivet av: Linnea datum: april 3, 2005 07:16 EM