« Den lede Fi, är det frugan? | Startsidan | Bloggtreklöver 45 »

2 maj 2005

För ung för abort

Gravid 13-åring för ung för abort enligt en domare i USA.

– Hon är för omogen för ett sådant beslut.

Om hon är för ung för en abort, torde hon då inte med all sannolikhet vara för ung för föda barnet och kunna vara en bra mamma? Ett barn som föder barn? Ge henne en docka.

Domaren bör ta sig en funderare på vad som är barnets bästa, för både modern och fostret - då bägge är barn. Vilket barn företräder domaren egentligen?

Update:
Lite mer bakgrundsinfo:
Den kristna högern
Fria aborter naggas i kanten i USA

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 2, 2005 11:17 FM

Kommentarer

Tänkte likadant som du Annica när jag läste artikeln. Georg Bush är en fanatiskt abortmotståndare vilket givetvis märks när han nu är inne på sin andra period.

Skrivet av: Iréne datum: maj 3, 2005 07:28 EM

Ja, det borde verkligen vara flickans föräldrars beslut om hon ska få göra aborten. Det är för mycket över-huvudet-beslut i den här världen.

Skrivet av: Sandra datum: maj 3, 2005 01:29 EM

Dubbelmoral är kul!

Skrivet av: Fredrik datum: maj 2, 2005 02:59 EM

Den hårdnande politiken vad gäller abort i USA går hand i hand med den politik USA för kring SRHR-frågor runt om i världen. Flera frivilligorganisationer som arbetar med hiv/aids i södra afrika har tvingats välja mellan att sluta dela ut kondomer eller att bli av med amerikanskt bistånd.

I den amerikanska högerns politik när det gäller SRHR och abort är "moral" vikigare än unga kvinnors liv.

Skrivet av: Veronica datum: maj 2, 2005 12:37 EM

Ja, tyvärr verkar vissa (rätt många) tro att det räcker att låtsas som problemet inte finns - men uppenbarligen så är det en fatalt misslyckad taktik.

Skrivet av: Patrick datum: maj 2, 2005 12:18 EM

Only in America!

Skrivet av: Trollet datum: maj 2, 2005 11:32 FM

Abortmotståndarna börjar få rejäl makt i USA.
Visst torde det vara den enklaste lösningen, en abort och sedan lite information om hur man skyddar sig mot oönskade graviditeter och i detta fall, lite mer uppsyn över vad barnet gör på sin fritid. Men även sexualupplysning är något som abortmotståndarna ogillar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 2, 2005 11:30 FM

Jag ser inte problemet egentligen. Det är väl upp till föräldrarna att säga att deras dotter ska genomgå aborten, så var saken ur världen (och sen kanske hålla lite bättre koll på vad hon håller på med i framtiden)?

Skrivet av: Patrick datum: maj 2, 2005 11:26 FM