« Bloggtreklöver 45 | Startsidan | Bloggforum 2.0 »

2 maj 2005

Jag vill vara bara jag och inget annat.

Over and out. Det är med lite sorg i hjärtat jag ser att R2 kanske kommer att sluta med sina uppdateringar.

Om jag ska vara ärlig har jag de senaste veckorna gått och funderat på samma sak. Vad finns det mer att tillägga, som jag inte redan skrivit om eller funderat kring under alla dessa år från 1997 och fram till i dag? Allt går igen känns det lite som ibland. Jag påmindes om det när jag skrev inlägget "För ung för abort" och lite slött lade in två länkar till tidigare texter, för att slippa återupprepa mig. Det kändes lite fel, men samtidigt rätt.

Denna hype som nu skapats kring bloggandet förstår jag mig inte på. Det känns inte bra att bloggandet ska listas, rankas och tävlas om. Bloggar en del för bloggandets skull enbart? Blogga bör man, annars dör (syns) man (inte)? Under "Dagbok på nätets" glansdagar runt 1997 - 2001, då många började skriva (en del skriver fortfarande) kändes det inte som en hype, utan det var bara roligt, spontant och inte ett dugg pretto.

Jag tar mig fiheten och citerar från R2:s text:

– Jag skriver inte dagbok, inte personliga anteckningar heller, jag bloggar. Fräckt? Inte ett dugg! Been there, done that!

Jag tyckte inte om ICA-kurirens rubriksättning och inte heller om vad IW skrev i tidningen om mig. Jag gissar att många skulle tycka att det var superkul och häftigt att uppmärksammas, men jag gör inte det. Jag vill inte vara "bloggarnas okrönta drottning" eller "det närmaste vi kommer en svensk nätlegend".

Jag vill vara bara jag och inget annat. Jag vill inte känna några krav på att leverera eller att prestera. Är jag bara kanske lite bloggtrött? Eller har fått en släng av blogghäfta? Eller har jag helt enkelt tröttnat? Jag vet inte vilket och just nu orkar jag inte bry mig heller. Det är som det är, det blir som det blir.

Jag fick ett citat via mail.
Jag suger på det som en karamell.
Det smakar okey so far.

Tänk som ensamseglaren och mångsysslaren Sven Lundin:
"Om jag ska ge upp, så ska jag i alla fall inte ge upp i dag".

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 2, 2005 06:53 EM

Kommentarer

Anna - du har en point där.
Skalle-Pär? Det för du vidareutveckla imorgon Johnny. Jag har inte sett filmen :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 3, 2005 09:44 EM

Jag kommer sakna R2 grymt mycket och försvinner du så...då skulle jag bli riktigt ledsen. Men så är det väl, folk kommer och går. Men det är tråkigt att man nu helt plötsligt inte får vara som man är, att det helt plötsligt ska "bloggas" på ett visst sätt.

Jag blir så anti när något ska betecknas trendigt och hippa innesnubbar i storstaden ska knäppa folk på näsan med att de minsann "bloggar".

Jag tänker fortsätta skriva dagbok på nätet. Jag tänker fortsätta vara jag. Blogg är bara ett smidigare verktyg att syssla med nåt som funnits som fenomen på nätet i snart 10 år! Hur det än är så är det innehållet som är viktigast. Det tycker i alla fall jag.

Skrivet av: anna datum: maj 3, 2005 09:40 EM

Du får a l d r ig sluta uppdatera. Du är ju som Skalle-Pär i Ronja Rövardotter - har liksom alltid funnits där.

Skrivet av: Johnny datum: maj 3, 2005 08:49 FM

Det är förhoppningsvis bara en vårdepp eller något dylikt, som påverkar min lust att blogga. Jag har ju tutat på så länge, haft mindre svackor men lusten att lägga av har aldrig varit så här stor.

Jag kan alltid i alla fall flagga för andra bloggar i flera bloggtreklövrar så länge.

"Ett väl fungerande forum med högt i tak tycker jag egentligen skulle vara roligare än att blogga."

Eller en gruppblogg där allas tankar blandas till en salig mix?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 3, 2005 05:40 FM

Nej Annica: om jag skulle skriva alla tankar jag har om bloggande blev det ett inlägg och inte en kommentar.
Du ska göra vad som känns bäst för dig: men oj vad tråkigt det skulle vara i svenska bloggosfären om inte din blogg fanns med där.
Nej, usch vad trist det skulle vara. Den hör dit liksom.
Vi ses väl på torsdag?

Skrivet av: Chadie datum: maj 2, 2005 10:46 EM

Jag håller med om att det känns tomt när någon, nu R2, beslutar sig för att ta en paus/sluta eller vad det blir. Men jag tycker att det är helt naturligt att göra det.

Jag tycker det är mer konstigt om man inte funderar på att sluta, göra något nytt eller något än att man bara kör på hela tiden. Det ska vara roligt. Är väl helt ok att bara skriva en gång i månaden, eller en gång i timmen bara det är roligt.


Bloggandet i sig själv betyder ingenting för mig. Det är att skriva som jag tycker är kul och som jag skulle sakna om jag inte hittade andra ställen att skriva. Ett väl fungerande forum med högt i tak tycker jag egentligen skulle vara roligare än att blogga.

Skrivet av: Åsa datum: maj 2, 2005 09:18 EM

Jag är också på väg att ge upp. Allt blir en upprepning och så ser man att det andra skriver om redan har skrivits - av oss. *gäsp*

Ändå reggade jag två nya domännamn i dag. ;) Fast det är mer på konsultbasis åt andra.

Skrivet av: Jontas datum: maj 2, 2005 08:42 EM

Bengt - du gör mig förstummad med dina kloka ord!!!

Skrivet av: sara datum: maj 2, 2005 08:39 EM

Som i livet så handlar det om att det ska vara roligt och något man ska njuta av...

Varje ögonblick kommer och försvinner visst kan det ibland kännas att man har varit här förut men aldrig har du haft just de erfarenheterna eller sett solen speglas i fönstret jus så där...

Allting är alltid nytt och man ska möta det på nytt med nyfikna ögon och se på ögonblicket och livet för vad det är och för att det är underbart att uppleva

Skrivet av: Bengt datum: maj 2, 2005 08:12 EM

Just det: Ge inte upp idag! Och helst inte i morgon eller övermorgon heller, eller de andra dagarna som följer!

Nu när du fått in mig på det här "bloggeriet", så vill jag ju hemskt gärna fortsätta läsa den blogg som blev min första favorit. ;-)

(Rent egoistiska skäl för att få dig att fortsätta.)

Skrivet av: Susanne datum: maj 2, 2005 08:05 EM

Är det inte litegrann sådär med det mesta man gör; ibland känns det bara som om det är detsamma, om och om igen? Fast ibland är det väl just erfarenheten som behövs.

Skrivet av: Desirée datum: maj 2, 2005 07:44 EM

Kan bara hålla med Sara. Jag/vi gillar dig och att du är "känd" hade jag inte den blekaste om när jag började läsa dina texter (så känd är du ja, eller också är det bara jag som inte läser sån't jag kanske "borde").
Det är bra att ta en paus emellanåt och fundera över vad man egentligen vill. Gör det, så får vi "läsare" hålla tummarna för att du vill fortsätta ;-) men jag hoppas, trots det, att du gör det som känns rätt för dig.

Skrivet av: Mats datum: maj 2, 2005 07:39 EM

Jag kan iofs bara tala för mig själv, men jag tror att de flesta tänker ungefär som jag. Vi läser inte dina texter för att du är en "legend" eller okrönt drottning utan bara för att vi helt enkelt gillar dig :)

Skrivet av: sara datum: maj 2, 2005 07:20 EM