« Bloggtreklöver 51 | Startsidan | Bloggade - fick sparken »

30 maj 2005

Nygammal hoax

Den här gamla kedjebrevet trodde jag var dött och begravet sedan länge. Nejdå! Jag har fått flera mail i veckan nu. Please, please - sänd inte vidare om du får ett mail som nedan.

Hej allihop!
Har du behov av att byta ut din mobiltelefon?? Då har du chansen här!! Nokia testar värdet av "mun till mun" metoden vid marknsdsföring av deras produkter. Som tack för din reklam får du en gratis mobiltelefon.

Skickar du mailet vidare till 8 personer får du en Nokia 6210. Skickar du det vidare till 20 personer får du en Nokia Wap.

Glöm ej att skicka en kopia till anna.swelan@nokia.com Din gratis telefon blir skickad till dig inom 2 veckor, Nokia kontaktar dig via din e-mail adress.

Mvh
Anna Swelan

Läs mer här.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 30, 2005 03:57 EM

Kommentarer

Kärlekstest på nätet låter redan det som en liten varning ;). Tur att du läste det finstilta. Jontas, får du rätt maila mig :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2005 05:37 FM

Gulligt. Att folk går på allt som kommer via mejl. Har jag inte helt fel kommer min boss inom en vecka att skicka hoaxet till mig.

Skrivet av: Jontas datum: maj 30, 2005 05:47 EM

Inte nog med det. Idag fick jag ett mejl från www.crush007.com - den utfärdar jag stor varning emot!

Mejlet är adresserat från någon du känner som enligt mejlet vill tipsa om ett kärlekstest på nätet. Vilket är inte är konstigt alls. Det finns en drös här ute.

Men av frågornas art på sidan greps jag av misstänksamhet. Så jag in på domänadressen och såg där mina farhågor besannas:

A fake email will be sent to your friend, claiming the prediction of their future love and sex life just by answering a few questions.

Om man naivt nog svarar på frågorna i förhoppning om att få vägledning i kärlekslivet - har man naivt nog skickat iväg alla ens mest privata fakta till någon som man inte alls vill ska få reda på det.

Huamej.

Skrivet av: Zaida Catalán datum: maj 30, 2005 04:26 EM

ja visst blir man less på de där breven! förstår inte riktigt vad folk tror som skickar vidare dem. voivoi.

Skrivet av: Jonna datum: maj 30, 2005 04:21 EM