« Kvinnorna i Kuwait har fått rösträtt? | Startsidan | Blindtarmsbloggar »

17 maj 2005

Reinfeldt får en välförkänt känga i arslet

Sök flest jobb – vinn en bok!

Saxat från tidningen ETC.

Det är dags att göra något åt den ökande hetsen mot arbetslösa. Vi utlyser därför en enkel stimulanstävling. Vi tycker nämligen att du som orkar söka jobb som ändå inte finns förtjänar en bonus. Det är ju trots allt de arbetslösa som arbetar hårdast i Sverige. Det är de som bevarar framtidstron fastän 250.000 människor – enligt ams – bara har 70.000 jobb att söka.

Högern får sig en skopa ovett och det är inte mer än att jag kan hålla med. Det är lätt att snacka om lata bidragsmissbrukare om man själv aldrig har varit arbetslös eller sjukskriven någon längre tid, även om han galant skulle klara sig på 65 procent med de inkomster han har.

Slutorden i artikeln var klockrena.
För hur jävligt det än kan vara att jobba
så är icke-jobbandet än värre.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 17, 2005 05:01 EM

Kommentarer

Hej!

Många sjuka mår väldigt dåligt av den hetsjakt som pågår för fullt. Det är jobbigt nog att ha värk dygnet runt och inte veta hur man ska klara vardagen, utan att ständigt behöva läsa att man är för lat för att jobba. I Sundsvalls Tidning förekommer just nu en vidrig debatt.

Gå gärna in på www.smartguiden.se (forumet) och läs om alla sjuka som blir utförsäkrade från kassan, som möter oförstående och okunniga läkare och så vidare...

Några där på forumet var även med i en artikelserie i Expressen nyligen. Det finns en tråd på Smärtguidens forum om artiklarna och på min hemsida finns en massa länkar: http://hannelore10.blogspot.com/

Problemet är att många sjuka som kan och vill jobba blir tvångspensionerade medan svårt sjuka människor som inte kan arbeta tvingas att söka jobb. Trots att de varken fått vård eller rehab.


De flesta som är friska har ingen aning hur dåligt vårt försäkringssystem fungerar och hur rättslösa många är gentemot myndigheter och försäkringsläkare.

Sedan är det ett heltidsjobb att vara sjuk, med all byråkrati och pappersexercis.

Den svältkur som Reinfeldt vill ordinera har sossarna redan genomfört. Det är inte så stor skillnad mellan de politiska partierna. Politikerna behöver ju aldrig själva smaka på sin egen medicin utan har en gräddfil i pensionssystemet och en egen arbetsförmedling.

Vänliga hälsningar

Hannelore

PS: Jag förstod inte det där med anti-spamtecknet och det gick inte att posta kommentaren. Gör ett nytt försök. Nu tror jag att jag fattar. ;-)

Skrivet av: Hannelore datum: maj 20, 2005 10:40 EM

Fast det är ju inte Reinfeldt som inte har skapat jobben. Alla dessa icke-befintliga jobb ligger ju på Görans samvete. Att sätta dit bidragsfuskare stödjer jag fullt ut, varför ska jag betala skatt för att en annan - fullt arbetsför - person ska leva på det? Dessutom tycker jag det är väldigt märkligt att man kan förtidspensionera människor innan de ens fyllt 30 - enbart för att lite statistik ska byta kolumn och man därigenom kommer ner i antalet "öppet" arbetslösa. Jag hoppas verkligen att det blir ett regimskifte till valet. Om det sedan blir bättre eller inte har jag ingen aning om, men maktfullkomligheten som sossarna innehar - pga av sin långa regeringstid - gör mig spyfärdig.

Skrivet av: skeptikern datum: maj 18, 2005 08:24 EM

Avsikten var nog att både vara cyniska och ironisk.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 18, 2005 05:09 FM

Jag tycker det var ganska cyniskt:

"Lämna ut dig så kan du vinna en bok om hur bra vi har det"

Skrivet av: Desirée datum: maj 17, 2005 10:28 EM