« juni 4, 2005 | Startsidan | juni 6, 2005 »

5 juni 2005

Därför har bloggen en chans att bli lika viktiga.....

Min stafettpinne är "Därför har bloggen en chans att bli lika viktiga som våra dagstidningar".

Jag tror inte att bloggar kommer att bli lika viktiga som våra dagstidningar.

Det är bara c.a 40 procent av svenskarna som har tillgång till bredband, flertalet sitter och stånkar med modem och att läsa bloggar kanske inte är det som står som prio ett för de flesta människor. Många har inte ens Internet hemma.

Själv är jag lite förvånad över denna blogghysteri som uppkommit. Bloggar är inte det enda sättet att publicera sig på nätet. Det finns hemsidor och andra fora som har mer matnyttig info än många bloggar. Det finns fria nättidningar som jag mer ser som konkurrenter till våra dagstidningar än bloggar.

Det är den traditionella pressen som
har tillgång till alla resurser som krävs
för att fånga upp och gräva fram nyheter.

En vanlig bloggare har sällan tillgång
till dessa resurser. En obalans redan här.

Bloggarna kan kritisera traditionella media. Bloggar kan nischa sig på ett sätt som få tidningar kan göra. Bloggar kan skapa debatt i vissa frågor. Bloggar är ett snabbt sätt att publicera på och kommentarsfunktionerna ger möjlighet till debatt på bloggen.

Fler läser dagstidningar än vad de läser bloggar.
Så lär det förbli.

Håkan - hakke snackar får överta stafettpinnen och ämnet är "Hur ska vi uppnå lika lön för lika arbete?" Det gäller alltså löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Håkan är en driven skribent och debattör, jag tror att han har många bra ideér när det gäller just detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:48 EM | Google

Bloggforums hemsida

Missa inte all info som kommit upp på bloggforums hemsida, podcastingar från paneler och smått och gott.

Saxat från sidan:

Redan sänt. 15:30 - 16:30 sänder SVT24 sin upptagning av paneldebatten om "Bloggarna och valet 2006". Torsdag 9/6 kl. 13:03 - 14:00 sänds panelen om "Bloggar och media". Denna gång sänds det förutom i SVT24 också parallellt i SVT2. Sändningarna går också att ses på nätet som strömmande media, men de kommer inte att finnas på SVTs hemsida i efterhand om (om!) inte efterfrågan är stor. Jag tror de vill höra att vi gillar deras program.
När sänds "Att skapa förtroende genom att blogga"?

Maila gärna 24direkt@svt.se och fråga om de inte kan lägga ut den redan sända sändningen samt den/de kommande. Alla har ju inte tillgång till SVT24. Podcasting i alla ära. Live är roligare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:00 EM | Google