« Spamlookup | Startsidan | Bloggtreklöver 64 (Fotobloggar) »

23 juni 2005

Viktoriansk prydhet i tidningstället

I det viktorianska England täcktes stolar och soffors ben över, för att ingen skulle associera dem med ett visst manlig organ.

Saxat ur tidningen Dagen.

Från viktoriansk prydhet och dubbelmoral, där allt som hade med sexualitet att göra omgärdades med hysch-hysch, till en hämningslös exploatering av sexualiteten.

Viktoriansk prydhet och dubbelmoral

Bilden ovan är anledningen till att jag spånade in på det här med dubbelmoral. Herrtidningar göms bakom ett skydd på min lokala mack, men ändå syns de - fast bara lite, litegrann. Antingen slutar de sälja skiten tycker jag eller så tar de bort gallret, det ger nästan mer uppmärksamhet till vad som döljs där bakom.

BTW - när jag gogglade för att läsa mer om
den viktorianska eran fann jag många andra roliga länkar.

Jag hittade slangord till onani.
Ganska roliga, en del hade jag aldrig ens hört.
Banka biskop! Rasta kaninen! :)

Kontinuitet och förskjutningar i den
moderna mansbildens historia
med fokus på känslolivet fann jag också via Google.

Ska det vara en grön viktoriansk korsett kanske?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 23, 2005 08:11 FM

Kommentarer

Det är väl bra att tidningarna inte är fullt synliga för de under 18 år?! (läs: ungar som köper lördagsgodis)

Var ligger problemet?

Skrivet av: Henrik, den andre datum: juni 24, 2005 09:55 FM

För att inte associera dem med lemmar stod det i den text jag läste, det visar vad min fantasi lutar åt. :) Men det kan nog vara både och.


Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 24, 2005 06:26 FM

Man täckte väl åndä pianots och stolarnas ben för att det påminde om kvinnokurvor - inte mäns lemmar.

Hellre galler, när jag var barn (8-10 år) bodde vi i närheten en mack som sålde smågodis, piggelin och Kalle Anka, urviktiga ting för töser i min ålder. Dit vallfärdades jag ofta för att få mina socker och serie-doser, och på den lägsta hyllan i butiken - den som var lättast för mig att se - där fanns det Fib Aktuellet och Hustler och allt vad de nu hette. Argh! Det gjorde mig illa berörd då, och retar mig än idag. Sälj skiten hur mycket ni vill, men kör inte upp bilderna i ansiktet på ungar. Hellre ett fint skydd, herregud. Din blick kanske dras dit men små barn finner det nog lättare att ignorera saker på en hylla högt upp som de inte kan se. Och det är väl dem vi vill skydda från att se (för det mesta bara kvinnors) könsdelar? Jag vill helst inte gräva mellan Hustlers för att hitta mina nördiga tekniktidningar (sport, porr och datori ligger ofta på samma hylla) så jag är bara glad att slippa. Heja OK.

Skrivet av: Åsk datum: juni 23, 2005 04:42 EM

Ja, de är säkert en kompromiss från OK. Men jag brukar småle när jag passerar för just skyddet gör att blicken dras dit och jag misstänker att det inte bara gäller mig.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 23, 2005 04:29 EM

Slutte å selge bladene kommer de vel ikke til å gjøre, og da synes jeg det er veldig bra at de ikke syns. Her i Danmark står pornoen framme i barnehøyde på kiosker og bensinstasjoner, og det er egentlig ikke så trivelig. Vet ikke om det er så dobbeltmoralsk egentlig, er det ikke mest et pragmatisk kompromiss?

Skrivet av: Anja datum: juni 23, 2005 02:45 EM

Rulla snigel - Ha ha! Vad sjukt :-)

Skrivet av: Johnny datum: juni 23, 2005 10:41 FM

Innehållet i dessa tidningar skiljer sig inte i nämnvärd grad från 1000 åriga skildringar i samma ämne som huggits i sten och kan skådas över hela världen .. fördömanden av beteendet i fråga finns och hugget i sten ..exempel kan ses på stor kyrkbyggnad i norska trondheim (ta med en kikare och ha många timmar av aha upplevelse) Människans fortplantning tar sig många friheter och vägar hur detta utnyttjas i marknadsekonomin exempel kan ses i herrtidningar, damtidningar , ellos katalogen eller på vissa bloggar. Visst är det roligt med olika benämningar på onani.

Ha en bra dag all önskar Kjell

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juni 23, 2005 08:37 FM