« Persson har visat lite stake | Startsidan | Grattis Åsk! »

20 juni 2005

Vissa borde man skära pitten av, rakt av!

Ja, nu är jag lite drastisk. Men hur är en person skapt som ger sig på ett barn. En fyraårig flicka är ett barn, inget sexobjekt. Ett barn är inte moget för sexuella handlingar. Ett barn får skador i underlivet, om personen försöker penetrera barnet. Hur kan någon ha nöje av att åsamka ett barn detta?

Ett barn som utsätts för ett sexuellt övergrepp får inte bara kroppsliga sår, utan sår i själen - vilka är svårläkta och kan påverka barnet ända upp i vuxen ålder.

En fyraårig flicka misstänks ha blivit våldtagen i Gävle i lördags. Polisen har ännu inte funnit någon misstänkt gärningsman. Flickan kom hem blodig vid 18-tiden på lördagen efter att ha varit ute och lekt. Hon hade varit tillsammans med några kamrater på en lekplats i bostadsområdet. En okänd man ska ha lockat henne från lekplatsen och förgripit sig på henne..

Med tanke på mina rubriker i dag så kan jag tyckas
vara lite fixerat vid ett visst organ :).
Men det är, tro det eller ej, en slump.

Update:
Jag hörde precis på nyheterna på TV, sedan i torsdag har tio våldtäkter anmälts, varav tre riktade mot barn.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 20, 2005 08:51 FM

Kommentarer

Sådant här är fruktansvärt, men det är tydligen bara människan som är kapabel att vara så ond som hon/han är idag. Inte blir det bättre då vi skiter i det mesta och röjer fram i den utsträckning vi gör idag. Människan är hemsk, och ibland får man skämmas över att läsa vad idioter hittar på.

Skrivet av: Kommissarie Akut datum: september 1, 2005 08:43 EM

Fyll alla övergivna gruvhål med fula gubbar och lägg på locket.

Skrivet av: Leffe datum: juli 17, 2005 09:17 EM

Jag saknar ord för min avsky, helt enkelt.

Skrivet av: Kurt datum: juni 20, 2005 05:11 EM

BGAN - du har så rätt. Tänka kan man, tycka kan man att det kanske är det enda rätta, men att sedan utföra det är en annan sak. Dina paralleller är helt korrekta.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 20, 2005 02:33 EM

Varför ska vi ha så veka straff? Om man mördar en eller tio personer i detta land så får man ungefär samma straff. I USA kan man då få 476 år. Sedan kan domaren vara snäll och ge 75% rabatt på strafftiden, vilket innebär att när man kommer ut så gör man det i en kista. Hur ser egentligen denna kriminalvård ut som det talas så mycket om? Vad är det för vård? Hur många i procent blir återställda och återgår till ett normalt liv? Man kan nog räkna med att denna vård är dyrare än sjukvården. Då den har mycket hög procentuell misslyckande verkan. Tror någon att Landstinget skulle fortsätta med en dyr vård som inte gav resultat? Om operation X bara lyckades i vart 79 fall, men kostade multum, skulle den metoden inte ifrågasättas då? Här ifrågasätter man ingenting. Man bara kör på och stoppar huvudet i sanden.

Det finns ingen vård som är påvisad att fungera på pedofiler. Varför då vårda till dödagar?

Att skjuta dom är billigast. Dom kostar bara samhället en enorm massa pengar.

Men man tar ju ett annatt liv? Visst, men vad fasen har då dom gjort?
Öga för öga, tand för tand kanske inte vore så dumt som straffpåföljd? Låt dom bli påsatta av en elefant i röven, där allmänheten får beskåda det hela.

Skrivet av: Claes datum: juni 20, 2005 02:28 EM

Skär pitten av sexförbrytare! Skär händerna av tjuvar! Döda mördare! Långsamt! Det vore väl toppenlagar!

Och denna toppenlag finns och heter Sharia. Kommer snart till ett land nära er...

Skrivet av: BGAN datum: juni 20, 2005 02:06 EM

Nej, Annicka - du är inte det minsta drastisk! Jag tycker precis som du...stympa fanskapet. Med den rätt han tagit sig att förstöra en lite flickas liv så är det ett milt straff tycker jag.

Skrivet av: Angela datum: juni 20, 2005 01:15 EM

Skulle tro att det är helt naturligt att reagera med att man vill kastrera och dyl. När det handlar om såna här brott mot barn. Det gör också jag. Fast det är bara för stunden i första ilskan. I själva verket tror jag varken på kastrering eller dödsstraff utan på vård och livstidstraff utan benådning.

Det finns dom som aldrig kan rehabiliteras och som vi i samhället måste skyddas från.

Skrivet av: Iréne datum: juni 20, 2005 12:59 EM

Vi får hoppas att vi kan lita på domarkåren i landet. Några av våra domare har bevisat att det är lite si och så med den saken.

Lita inte på män, om det handlar dagens låt på min blogg.

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juni 20, 2005 12:12 EM

Jag känner mig väldigt primitiv när jag läser eller ser om sådan händelser och alltid när det rör barn och andra oskyldiga som faktiskt har rätten till en lycklig uppväxt även om många har det tvärtom.

Mitt på dagen och bland dom övriga barnen! Mantrat män är farliga ligger ju inte långt ifrån att insupa i barnen men vad fasen, vi är alla farliga och presumtiva "child molestors" som det ser ut i dag. Alla dessa grova och hårresande nyheter om barns utsatthet från både kvinnor och män.

Fy fan!

Skrivet av: Carina datum: juni 20, 2005 10:47 FM

Jag är helt emot grymma straff. Däremot är jag helt för att skyddet för allmänheten går före individens "rätt" till frihet. Alltså långa fängelsestraff, i många fall i livstid.

Ibland hör jag: hur tänker du då? Man kan väl inte hålla folk inlåsta för alltid? Jo, jag tycker att det kan man visst. En dylik förövare som i detta fall ska aldrig, aldrig få chans att upprepa sin gärning.

Visst är det så att många av dessa personer lever med trauman från barndomen. Men just därför är det viktigt att bryta dessa vidriga kedjor som går från generation till generation.

Skrivet av: BGAN datum: juni 20, 2005 10:42 FM

Babs! Problemet är att inget straff hjälper. En sådan person är mycket allvarligt sjuk och behöver vård. Sluten vård.. Kan man inte dekapacitera vederbörande så får man lobotomera.

Skrivet av: Jinge datum: juni 20, 2005 10:14 FM

Som alltid när jag hör sånt får jag skallen full av innovativa behandlingar.
När han blir fast så söv honom. Skär upp fotsulorna, fyll med tagel och sy ihop.
När han vaknar finner han sig sitta fastspänd med apparaten i ett skruvstycke
utan handtag i en smedja. Bredvid står en stor bysmed och slipar en kniv.
När han ber om att få slippa få den avskuren stoppar smeden kniven i fickan och
överlämnar en rostig morakniv med orden: Det får du göra själv, nu går jag ut och tänder på
smedjan...

Skrivet av: Tobbe datum: juni 20, 2005 09:40 FM

Nejdå. Det är nog ingen slump.. :) Samtidigt så medges att reaktionen är rimlig och känns inte helt fel. En annan variant är väl att utfordra de vilda djuren med dessa i ngn lämplig djurpark..

Mata tigrarna t.ex..? :)

Skrivet av: Jinge datum: juni 20, 2005 09:32 FM

Jag mår illa. Förstår inte hur en människa är funtad som ger sig på små barn. Hur kan man ens ha drömmen?? Tittar på min egna raringar och känner att jag skulle mörda den som ens tänkte tanken att förstöra dem, för det är det de gör. Både fysiskt och psykiskt.

Det är svårt att se hur något straff skulle kunna vara för strängt.

Skrivet av: Babs datum: juni 20, 2005 09:17 FM