« Valfläsket bör stekas tidigt inför valet 2006 | Startsidan | Göteborg »

6 juli 2005

Hej då Mozilla :(

Hej då Mozilla - säg hej till Seamonkey!

Jag hoppas detta verkligen stämmer.

Inom de närmaste veckorna räknar Seamonkeys styrande råd, SeaMonkey Council, att släppa en alpha-version av produkten SeaMonkey 1.0. Användare av Mozilla 1.7.x och Mozilla 1.8 alpha och beta ska kunna se tydliga förbättringar av deras produkt lovar gruppen. Likaså användare av Netscape 7.x.

Varför byta namn? Mozilla känner ju alla till.

Nu vete sjutton hur det kommer att bli.

Ja, jag vet att Firefox är ett utmärkt alternativ, med sina add-ons osv.

Jag började med Netscape 0.9 1996 (den finns fortfarande kvar att laddda ned såg jag) och har varit Netscape trogen i alla år, tills häromåret då jag gick över till Mozilla, bara för tabbarnas skull, som då inte fanns i Netscape. Jag är jättenöjd med Mozilla och tycker det är tråkigt om de ska lägga av med utveckligen av den, vilket verkar hänga i luften, SeaMonkey:Home Page. Jag får väl övergå till Netscape igen när tiden lider.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 6, 2005 02:58 EM

Kommentarer

vajb: Jag använder mig av Eudora, har provat mig fram med de flesta klienterna de senaste 15 åren och denna fungerar stabilast även om den inte alltid är lika trevlig i GUI som exempelvis Outlook (samt Express) och Thunderbird.

Skrivet av: Roberth datum: juli 8, 2005 04:24 EM

Roberth: AOL/Time Warner har ju redan börjat använda Firefox som bas för Netscape 8 istället för Mozilla.

Skrivet av: Kal Ström datum: juli 7, 2005 11:16 EM

Ska man uppnå det bästa så kör man ett separat mailprogram. Mailklienterna i olika browsers är inget att ha.

Skrivet av: Claes datum: juli 7, 2005 03:21 EM

Har visserligen inte hundratals epostboxar så jag kan inte uttala mig om funktionaliteten på det stadiet, men för det småskaliga epostandet funkar det dugligt ivf.

Vilken applikation använder du som uppfyller dina krav Robsten?

Skrivet av: vajb datum: juli 7, 2005 12:54 EM

Vill bara påpeka att Thunderbird är en svag klient, den klarar inte mina hundratals epostboxar med tiotusentals ebrev.

Tror ni inte att det är så att AOL / Time Warner helt enkelt tar över internt Mozilla projektet för Netscapes räkning för att uppnå en bättre framgång då Mozilla är färdigt gratis utvecklat åt dem av naiva opensource folk ?

SeaMonkey är bara ett sidospår som kör vidare som Firefox och andra har gjort tidigare men utan riktigt professional styrning lär inte det projektet bli mycket för denna världen då det är såpass tungt paket att utveckla i längden. Det är lätt att ta "över" Mozilla kodbasen men svårare att få fram nya delar / lösningar då det krävs bra koordination och inte bara utvecklare som är bra.

Skrivet av: Roberth datum: juli 7, 2005 11:14 FM

Firefox + Thunderbird funkar ju utmärkt, skön och effektiv kombination, ingen kan ju tvinga en att använda nya versioner som sagt.

Skrivet av: vajb datum: juli 7, 2005 10:34 FM

Men kombinationen Firefox och Thunderbird blir ju i stort sett de saker i mozilla som du efterfrågar (och som sagt du kan ju stanna kvar med mozilla versionen du har nu. Om den känns tillräckligt stabil)

Skrivet av: Virre datum: juli 7, 2005 08:25 FM

Firefox har ingen mailklient.
Mozilla har det.
Så enkelt var svaret.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 7, 2005 03:56 FM

Du säger att du vet att Firefox är ett utmärkt alternativ men ger ingen anledning till varför du inte vill använda FF då?

/Henri

Skrivet av: ef datum: juli 7, 2005 12:03 FM

Att de byter namn verkar ju bero på att Seamonkey inte är ett officiellt Mozilla.org-projekt och antagligen skulle det innebära ett antal bökiga juridiska turer att låta dem ta över rätten till namnet. Typ.

Skrivet av: N|. datum: juli 6, 2005 11:35 EM

Och vad hindrar att man kör med nuvarande version av FF då?? den funkar utmärkt och kommer väl att funka lika bra i fortsättningen. jag skiter i all utvecklingshysteri, det skall vara en ny version i veckan och jag vete fan allt. Ingen kan hindra mig från att fortsätta köra min nuvarande version om de lägger ner utvecklingsarbetet. Dessutom är det open source, vem som helst får väl fortsätta att utveckla progget om de vill?

Skrivet av: Robsten datum: juli 6, 2005 10:38 EM

Netscape numera är ju firefox omskinnat typ, inte sant? Så vad blir skillnaden??

Skrivet av: David datum: juli 6, 2005 10:32 EM