« The modde way | Startsidan | Bloggportalen »

7 augusti 2005

Solen har varit njugg i år

Solen tittar fram mellan träden.
Det glädjer mig.

Dess vilja att visa sig denna sommar har dock varit njugg. Jag upplever det som om vi inte har haft någon sommar och att det antagligen inte lär bli någon heller. Jag har hela dagen gått omkring med en stor, värmande och bylsig tröja. Det brukar jag normalt inte göra i augusti. Mina tankar far till de som campar i tält. Hur kul kan det vara nu? Det har regnat 35 mm det senaste dygnet. Hur mycket det har regnat totalt i sommar har jag tappat räkningen på. För min egen del påverkas mitt humör av att solen skiner med sin frånvaro. Jag antar att det gäller flertalet andra också. Vi behöver sol på sommaren. Denna sommar har varit alldeles för kort. En och en halv vecka strax efter midsommar, det känns som det har varit sommaren i år. Men det kan ju bli fint andra halvan av augusti, men jag har gett upp. Jag förväntar mig noll och intet.

Update:
Bara en kvart efter att solen behagat visa sig så började det spöregna och nu åskar det igen. Verkligen ombytligt väder, minst sagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 7, 2005 04:38 EM

Kommentarer

Jag har bara en sammanfattning angående sommaren här i länet, åtminstone våra delar av det, SKIT. Jag är inte ett dugg laddad och hösten fasar jag lite för med tanke på våra otroliga två veckors sommar. Många av oss behöver solen som ett mentalt lyft och som en lisa för själen som plåster på höstsåret när mörkret drabbar oss igen.

Jag tror att sommaren återkommer en kortis lagom till att jag börjar jobba och känslan av att det är långt tills nästa sommar hänger över mig redan men det kan ju bero på vattenskadan.

Skrivet av: Carina datum: augusti 8, 2005 11:57 FM

Det har säkert varit lokala variationer. Du har dragit en vinstlott tydligen när det gäller vädret :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 8, 2005 07:39 FM

Här har det varit en ganska ordentlig sommar som jag nu ser fram emot ska bli en ganska trevlig höst. Här började sommaren strax innan midsommar. Efter midsommar blev det lite svalare för att någon vecka senare bara dundra igång med temperaturer runt 25 - 30 grader i två tre veckor. Den lilla bunker jag bor i plågade mig med 34.5 grader. Det med öppet förnster och fläkten på max. Så här i Halmstad trakten har det varit en bra sommar. Den resa jag gav mig ut på som tog mig till Sundsvall visade att stora delar av landet hade en bra sommar. Men nu var jag ju ledig när det var som bäst väder. Kanske därför som jag har en så trevlig bild av denna sommaren.

Skrivet av: Waldemar datum: augusti 7, 2005 09:33 EM

Håller fullständigt med dig gällande solen och avsaknaden av sommarkänsla. Känner mig smått desperat när jag tänker på att hela sommarlovet redan har gått och att jag börjar jobba i morgon och ännu aldrig ens plockat ut min solstol ur förrådet. När värmeböljan var här hemma en dryg vecka befann jag mig på sydligare breddgrader [där det givetvis var svalare än här hemma!].

Vart har solen och värmen tagit vägen? Det känns som om det kommer bli en väldigt lång höst och vinter innan våren och förhoppningsvärmen kommer igen.

Tur att jag har en hel del roliga saker inplanerade i höst.

Man kanske ska skaffa sig en värmelampa som substitut för solen? ;-)

Skrivet av: Maria datum: augusti 7, 2005 05:15 EM