« augusti 31, 2005 | Startsidan | september 2, 2005 »

1 september 2005

Mjölk ska vara svensk. Basta!

Vad är det för vits att importera mjölk från Tjeckien eller Tyskland? Snacka om långa transportsträckor som belastar miljön. Visst kan den svenska mjölken även den transporteras längre sträckor, men inte alls i samma omfattning eftersom mejerierna finns lite varstans i Sverige. Det finns även andra producenter än Arla.

Lidl, som jag än i dag inte satt min fot i fast vi har en butik i Kungsängen, säljer importerad mjölk från Tyskland. Enligt ett test i AB har den en kemisk smak, söt men med besk eftersmak och uppfattades som ofräsch. Är det verkligen värt en krona mindre i pris att köpa den mjölken?

ICA ska börja sälja mjölk importerad från Tjeckien. Omdömen om den mjölken var att den var söt, unken, vattnig och inte särskilt god. Priset är inte fastställt än, men lär väl ligga någon krona under vad en liter svensk mjölk kostar.

En liter svensk mjölk kostar c.a sju kronor. För det får du god och nyttig mjölk. Även om hushållet köper 3 liter mjölk om dagen så kan inte, i det fallet, 84 kronor i månaden göra varken till eller ifrån? Det finns mycket annat som det kan sparas in på. Chips, kaffebröd, godis, jordnötter och andra varor vars pris är bra mycket högre och mindre viktiga och nyttiga.

För mjölk är nyttigt. Gott. Det händer ofta att jag beställer in ett glas mjölk på krogen till maten, vilket ibland renderar till ett och annat höjt ögonbryn :).

// Annica Tiger - som alltid försöker köpa svenskproducerad mat.

Annica Tiger 8:02 EM | Google

Blandade länkar

Virtuella hundkompisar? Kanske något för hundälskare som inte kan ha hund av olika orsaker? Söta var de. Jag satt kvar länge vid den sidan och hade ganska roligt och smålog åt sötnosarna.

För dig som fastnat för Sudoko eller bara är nyfiken finns det lite smågodis här. Det finns till och med ett program numera :). Jag har inte än ens testat Sudoko. Jag var en korsordsfreak en gång i tiden, men till slut blev det så jobbigt. Jag bara var tvungen att lösa HELA korsordet, hur trögt och svårt det än var. Därför vill jag inte ens testa Sudoko. Tänk om jag fastnar i Sudoko-träsket :)?

Retfulla föräldrar :). Gosh, vilket uppvaknande.

Nästan som efter Tsunamin, se detta nyhetsinslag (22 minuter långt). Det är svårt att förstå förödelsen efter orkanen Katrina, mer info finns här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:28 FM | Google

www.bloggtoppen.se

För er statistikfreak och som gillar topplistor, samt att bli bedömd har en ny sida startat, kanske lite tunnsått än med listade bloggar – men den kanske tar sig med tiden? Eller inte?

http://www.bloggtoppen.se

Jag tycker inte om listor. Jag blir bara stressad av dem. Jag vill tuffa (blogga) på i min egen takt, utan att behöva tänka på att nu MÅSTE jag skriva något vettigt (för en gångs skull kanske en del tycker *skrattar*) för att öka min ranking eller placering eller vad det nu gäller.

De tjänster som jag tycker är bra finns listade i min högermeny. På ingen av den, förutom Intressant.se, tror jag att det finns listor och statistik. Eller har jag kanske missat något? Just nu känner jag mig helt off...

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:23 FM | Google