« september 21, 2005 | Startsidan | september 23, 2005 »

22 september 2005

Yabbadabbadoo

Nu sitter jag med mitt gulfärgade intyg att jag är godkänd för sportdykning/rekreationsdykning och det gäller för certifiering av Divemaster/instruktör. Oktoberresan och min planering av att ta dykcertifikat ned till 18 meter är räddad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 EM | Google

Bilprovningen

Jag tycker att det är bra att vi har systemet med att bilen ska besiktigas varje år. Så jag har inget emot Bilprovningen i sig, fast i går blev jag lite sur och grinig – men det skämtade killen och jag bort under tiden jag betalade.

Nu är jag mest förbannad på min så kallade märkesverkstad. Jag är noga med mina årliga serviceintervall och det var inte länge sedan jag genomförde en stor service. Jag tycker nog att de hade kunnat bespara mig denna återbesiktning som komma skall eftersom jag fick tre anmärkningar.

Strålkastarens halvljus på vänster sida har en felaktig ljusbild. Det borde de sett tycker jag. Både höger och vänster bromsrör är rostskadade, det kunde till och med jag se när killen viftade in mig under bilen och kunde jag se det borde verkstaden ha sett det. Det kan inte ha skett att de rostat så radikalt pang bom under ett par månader.

Jag har beställt tid hos min verkstad och tänker nog ta mig ett snack med dem. För inte tänker jag fortsätta att serva bilen där om de inte har en fullgod förklaring till varför de inte alertade mig om dessa tre saker. Det var samma visa förra året, då var det avgasröret som var sönderrostad längst fram. En gång är ingen gång.....men två????

Min bil börjar åldras, likt mig. Men så gammal är den inte. Den borde hålla några år till. Men frågan är, vart går gränsen? Vad blir det nästa gång?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:13 FM | Google