« september 30, 2005 | Startsidan | oktober 2, 2005 »

1 oktober 2005

Levande hundar och katter används som bete

Ibland undrar man hur människor är funtade. Att fiska haj med levande hundar och katter som bete. Nej, det är ingen vandringsägen eller påhittad story, här finns det på film. Det vore lite långsökt att filmen skulle vara fejkad. Den som kan franska kan läsa om detta här.

Människor som behandlar djur på detta sätt måste sakna empati och respekt för liv, vare sig det gäller djur eller människor. De är helt enkelt kallblodiga och genuint elaka människor, i alla fall i mina ögon.

Svar nej, jag vill inte ens agna kroken med en levande mask.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:53 EM | Google

Positiv respons är alltid kul att få

Jag fick ett ovanligt trevligt mail i dag efter att ha svarat på en html-relaterad fråga via mail, jag antar att det gäller HTML-guiden.

Tack snälla Annica för din hjälp. Att ta dig tid att svara utan att tjäna på det gör Dig till en mycket ovanlig människa. Tack! På något sätt andas dina sidor en anda av självuppoffrande och intresse för ditt jobb. Förmodar att glädjen ger Dig mer lön än pengarna. Har jag fel?

Nej, han har inte fel. Men visst är jag eller var mycket intresserad av att göra hemsidor när guiden gjordes och under de uppdateringar som skett, men nu på senaste tiden har intresset fallerat. Det finns annat som är mer intressant nu för tiden. Men tydligen har en del glädje av guiden, fast den inte är hyperaktuell – men en nybörjare som tar sina första stapplande steg i konsten att göra en hemsida kanske inte bryr sig om det faktumet?

Tänk vad lite som kan göra en människa glad?
Det är något att fundera på över lag.
När gav du positiv respons till någon som kanske förtjänat det?
Jag tror att många rent allmänt är ganska dåliga på det.
Så även jag stundtals.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:20 EM | Google

EU - en nitlott för Sverige

Sverige var tydligen det land som även förra året betalade näst mest i avgift till EU i förhållande till bruttonationalinkomsten. Men det tycker inte budgetkommissionären är något att diskutera läste jag i Stockholms City häromdagen, den sifferexercisen anses vara ointressant.

Jag tycker inte alls att den är ointressant. Sverige betalade förra året 25.563 miljarder kronor (utfall enligt Statens årsredovisning för 2004) och fick tillbaks 11.555 miljoner kronor i form av stöd till regionalpolitik och jordbruksstöd. Avgiften motsvarar 0,38 procent av vår BNI. Nederländerna förlorar mest pengar (förlorar eller betalar – välj själv) och Tyskland kommer som god trea.

En gång i tiden var Portugal och Spanien Europas fattiga kusiner. Frågan är om de är det även i dag? Nej, det är de inte anser jag. Det är otroligt att Spanien fortfarande får så mycket i stöd och har ett stort netto i förhållande till vad de betalar, se bilden nedan. Detsamma gäller för Portugal och Irland, för att inte tala om Grekland. I tabellen nedan är inte utgifterna för EU:s administration med och skulle de räknas in hamnar Luxemburg och Belgien i en bättre sits än vad tabellen visar.

Bilden inskannad från Stockholms City:

EU

De nya medlemsländerna får ganska lite stöd, med tanke på hur de numera kanske kan anses vara Europas fattiga kusiner. Jag tycker att pengarna ska fördelas så att de får mer, så de kommer ikapp övriga EU. Spanien (och andra länder) kan gott dela med sig av sina enorma summor gällande jordbruksstöd. Det kan inte vara rimligt att Spaniens jordbruk är helt beroende av EU-stöd, regleringar och politiska beslut.

Storbritannien har fortfarande kvar sin rabatt, en rabatt som alla andra EU-länder är med och betalar. Sverige betalade förra året en "Storbritannienavgift" på 273 miljoner kronor (enligt Statens årsredovisning för 2004). Den rabatten har de haft i tjugo år nu, kanske dags att den skrotas? Varför ska de särbehandlas?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:57 FM | Google