« oktober 8, 2005 | Startsidan | oktober 17, 2005 »

12 oktober 2005

I morgon...

Jag orkar inte umla (nu har jag gjort det i efterhand) så det blir utan prickar även idag. Jag får fixa dem när jag kommer hem. Nu sitter jag på ett skumt Internetcafe (har nästan gått vilse), men taxan 10 egyptiska pund för en timme är värt priset för taxiresan in, dessutom kostar cigaretterna en femtedel här mot vad hotellshopen tar. Jag var även trött på hotellmaten så jag tyckte att en vanlig normal liten hamburgare skulle vara helt okey. Ja, de har Mac Donalds även här.

I morgon ska jag dyka. Jag har övat lite med att simma med fenor (samt på några andra saker) och jag hoppas att vikterna blir bra som sätts pa viktbaltet så det blir balanserat, så jag inte sjunker som en sten ;).

Jag skulle gissa att 85 procent av gästerna på hotellet är ryssar. I går satt jag och pratade med några tjejer ett bra tag. Jag var nyfiken på hur de har det nu kontra hur det var förr. Allt var så mycket nu bättre sa de, men efter ett tag fick jag svaret jag var nyfiken på. Det gäller inte alla, många lever kvar i miserabel fattigdom. Vi pratade via en tjej som var den enda som kunde engelska. Jag lärde mig mycket på denna pratstund.

En sak har jag noterat, vilket jag aldrig gjort på några av mina andra resor och det är att det verkar tydligen vara synnerligen suspekt att bara vara en, och en kvinna dessutom. Jag får alltid frågan, något förvånat - only for one. Jag är sa less på den frasen. Nästa gång ska jag kika mig runt och fråga om de ser någon fler än mig.

Jag bokade ett bord på fina restaurangen nu på fredag. Jag ska slå pa stort och beställa en liten flaska skumpa och käka gott. Only for me :). Jag förvarnade om varför sa jag hoppas de håller vad de lovade – att det skulle bli lite extra.

Jag har pratat mycket med en kille som jobbar på hotellet. Det är intressanta samtal, jag lär mig mycket om detta land och hur de egentligen ser på oss turister. Nej, han stöter inte på mig och jag gör inte det motsatta pa honom, men vi trivs med våra dagliga samtal, de dagar vi ses.

Det är det som är friheten med att resa ensam. Vill du ha kontakt så tar du kontakt. Vill du vara ifred och bara vara så är du det.

Nej, nu ska jag dra....jag ska upp tidigt i morgon.

PS. Jag läser inga mail om nu någon mailat och undrar varför jag inte svarar. Den dagen, den sorgen. Mailen tar jag itu med när jag kommer hem.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:24 EM | Google